Empresa i Treball

Els atractius turístics de les Terres de l'Ebre al Palau Robert de Barcelona

query_builder   17 juny 2013 17:15

event_note Nota de premsa

Els atractius turístics de les Terres de l'Ebre al Palau Robert de Barcelona

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en la presentació de Lo Roget
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, juntament amb el regidor de Turisme d’Ascó, Pau Daniel Serrano,  ha presentat avui el llaüt turístic ‘Lo  Roget’, que recorrerà l’Ebre entre Ascó i Miravet.
 
•    Avui també s’inaugura l’exposició ‘Tortosa i les Terres de l’Ebre. L’Esplendor d’una època, d’un riu i d’un territori’, una mostra formada per una trentena d’imatges del fotògraf Òscar Lanau, que s’articula a través de tres eixos temàtics:  El Renaixement a Tortosa i les Terres de l'Ebre, el riu Ebre i la navegació fluvial, i la Via Verda de la Val de Safan que transcorre entre Els Ports i el delta de l'Ebre.
 
El Palau Robert de Barcelona, escenari de la presentació dels principals atractius turístics de les Terres de l’Ebre. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, juntament amb el regidor de Turisme d’Ascó,  Pau Daniel Serrano, han presentat avui el llaüt turístic ‘Lo Roget’. L’embarcació, que recorrerà l’Ebre entre Ascó i Miravet, té per objectiu la promoció turística del territori mitjançant la navegació fluvial.  Avui també s’ha inaugurat l’exposició “Tortosa i les Terres de l'Ebre”, una mostra de fotografies sobre el patrimoni cultural i natural de la capital del Baix Ebre, que es podrà veure fins el mes d’agost.
 
Lo roget
El llaüt lo Roget és una rèplica de les embarcacions tradicionals de transport de mercaderies que fins a principis de segle XX recorria el riu Ebre. L’embarcació realitza el recorregut Ascó-Miravet-Ascó i té capacitat per a 53 persones. Mitjançant l’audició de guies en cinc idiomes (català, castellà, anglès, francès i rus) es recreen els recorreguts que realitzaven els llaüters.  L’Ajuntament d’Ascó, en col•laboració amb la direcció general de Turisme, va impulsar el projecte del llaüt Lo Roget, que va ser construït a Sant Carles de la Ràpita.
 
Exposició ‘Tortosa i les Terres de l’Ebre’
La mostra, a la inauguració de la qual hi ha assistit el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres i la directora general de Turisme, Marian Muro, està formada per una trentena d’imatges de gran format del fotògraf Òscar Lanau i s'organitza en tres eixos temàtics:  El Renaixement a Tortosa i les Terres de l'Ebre, el riu Ebre i la navegació fluvial, i la Via Verda de la Val de Safan que transcorre entre Els Ports i el delta de l'Ebre.
 
Les fotografies de l'eix temàtic corresponent al Renaixement evoquen escenes quotidianes en espais emblemàtics de la ciutat com els Reials Col•legis, el passeig de Ronda, la Catedral, o el Call Jueu. Aquest mateix àmbit també s'il•lustra amb imatges del llegat renaixentista a la resta de les Terres de l'Ebre, com és el cas d'Horta de Sant Joan i Arnes.
 
L'eix dedicat al riu Ebre i la navegació fluvial inclou activitats d'oci aquàtic al riu i al delta de l'Ebre, l'esport del rem, la navegació d'esbarjo, o les activitats de pesca.
 
Finalment, el tercer eix de la Via Verda de la Val de Safan dedica el seu contingut a mostrar la natura del Parc Natural dels Ports i del Parc Natural del Delta de l’Ebre, la via verda en els seus diferents trams, i la possibilitat de realitzar diferents activitats esportives en aquest marc natural.
 
La informació dels panells es pot consultar en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), i té un codi QR que redirigeix l'usuari a un espai web relacionat amb la imatge i incorpora altre material promocional.
 
L’exposició és una iniciativa de l’Ajuntament de Tortosa i s’emmarca en el Pla de Foment Turístic de Tortosa, endegat pel propi ajuntament i per la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu promocionar la ciutat i el conjunt del territori de Terres de l’Ebre.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia