• Aeroports de Catalunya i la Federació Aèria Catalana van convocar a pilots d’aeroclubs, escoles, clubs d’ULM, Vol a Vela i particulars a venir a l’aeroport per a celebrar aquest aniversari.
  • La commemoració de dissabte va comptar amb la participació de 61 avions i 110 persones.
Imatge de la celebració
El 4 de juny de 2010 es va obrir l’aeroport Pirineus-La Seu d’Urgell, després de renovar les instal·lacions i la pista, que havia estat en mans privades i que va tancar les seves portes el 1984. Actualment, i amb 6.288 operacions realitzades, l’aeroport té quatre hangars construïts, disposa d’un servei de restauració i un altre de combustible per a les aeronaus. 
 
Durant aquests tres anys, l’aeroport ha desenvolupat les activitats pròpies de la gestió aeroportuària: activitats de manteniment, gestió mediambiental, accions comercials, etc.  Paral·lelament ha fet actuacions encaminades a convertir l’aeròdrom d’ús restringit a aeroport públic i comercial, i ha treballat en l’elaboració del Pla Director Urbanístic i Aeroportuari que està actualment en tramitació.
 
EVOLUCIÓ OPERACIONS
Any
Operacions
2010
1.479
2011
1.940
2012
2.181
2013
688*
TOTAL
6.288
*fins maig
 
Aeroports de Catalunya treballa seguint les directrius de la Taula Estratègica, constituïda a  l’abril del 2011, amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de la infraestructura. A la Taula hi són representats membres de la Generalitat de Catalunya així com les autoritats territorials i empresarials de la comarca i dels municipis afectats i representants del govern Andorrà. A través de la feina que es realitza en aquesta taula es duen a terme diversos projectes relacionats amb l’aeroport.
 
El futur pas a infraestructura d'ús públic ha implicat l'adequació de diferents elements del camp de vols i d'altres espais amb un impacte directe en l'operativa. Aquest 2012, s'han dut a terme els treballs de reemplaçament i adequació del tancament perimetral i la millora del paviment de pista adequant-se la seva senyalització, tant vertical com horitzontal.
 
Aeroports de Catalunya i la Federació Aèria Catalana van convocar dissabte a aeroclubs, escoles, clubs d’ULM, Vol a Vela i pilots particulars a venir a l’aeroport per a celebrar aquest aniversari. Un total de 61 avions i 110 persones es van sumar dissabte a la commemoració.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 114