Cultura

La fira del videojoc Gamelab situa Catalunya i Barcelona al capdavant del discurs digital

query_builder   17 juny 2013 17:05

event_note Nota de premsa

La fira del videojoc Gamelab situa Catalunya i Barcelona al capdavant del discurs digital

  • La novena edició de la fira tindrà lloc del 26 al 28 de juny a la Filmoteca de Catalunya
 
  • El conseller Mascarell ha apuntat que pel Departament de Cultura ​​"el sector del videojoc és central, pel qual s’ha creat una àrea i una línia d'ajudes especifiques
 
  • El congrés s'erigeix ​​com a oracle internacional de la indústria del videojoc
Gamelab 2013
Avui s'ha presentat a la Filmoteca de Catalunya, seu de la novena edició de Gamelab 2013 Fira Internacional del Videojoc i de l’Oci Interactiu, el programa i els continguts d’aquest esdeveniment, que tindrà lloc del 26 al 28 de juny.
 
Han participat en la presentació de la fira el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; la directora general de Polítiques i Indústries Culturals i del Llibre del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, Maria Teresa Lizaranzu; la directora de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Inés Garriga; el secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Ocupació, Pere Torres; el director de Gamelab, Iván Fernández Lobo, i el president de l’Associació de Creadors i Continguts Digitals, Gonzo Suárez.
 
En el transcurs de l’acte, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que ha presidit la presentació, ha apuntat que la força del congrés rau en "vincular la creativitat amb empreses creatives". En aquest sentit, Mascarell ha destacat que "Gamelab és un element de referència fonamental, més que una manifestació de tendència, tant per a Barcelona com per a tot Catalunya”. El conseller ha apuntat que pel Departament de Cultura ​​"el del videojoc és un sector central; per això ha creat una àrea i una línia d'ajudes especifiques amb l'objectiu d’accelerar el creixement i la competitivitat de les empreses catalanes que es dediquen la videojoc".
 
La indústria de l'oci interactiu s'ha convertit en una eina potent de colonització econòmica i cultural, una realitat que suposa un risc segons Gonzo Suarez, creador de videojocs, ja que "la regió que no sàpiga defensar la seva indústria cultural protegint el valor de les seves intangibles com a principal font de riquesa, es veurà superada per altres mercats ". En aquest context, "Gamelab pretén posar a Espanya i Barcelona al mapa dels que colonitzen o són colonitzats". Una premissa que, segons Gonzo, deixa en evidència la necessitat d'"apostar per un mercat capaç d'importar riquesa i d'exportar continguts, i perquè Espanya no actuï com a mercat, sinó com a indústria, un fet important en l'actual situació de dèficit".
 
Gamelab s'ha erigit com a “oracle del sector”, segons ha afirmat Ivan Fernández-Lobo, director de Gamelab. "Després de nou edicions, Gamelab ha aconseguit convertir-se en la fira gourmet, en generador de discurs sobre la creació i la producció de la indústria de l'oci interactiu a Europa". El director del congrés ha  apuntat que l'expansió internacional es farà efectiva en aquest mateix 2013: "Juntament amb Acción Cultural Española, Gamelab arribarà al Japó".
 
En quest sentit, la directora general d'Indústries Culturals i del Llibre del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, Maria Teresa Lizaranzu, ha apuntat que els dies 4, 5 i 6 d'octubre aquesta iniciativa d'Acción Cultural Española, que ella mateixa presideix, enviarà 15 experts al Japó. "No només cal preservar aquest potencial creatiu sinó que cal exportar, i en aquest sentit Gamelab ha aconseguit un nínxol i una empremta pròpia", ha afirmat.
 
Per a Jordi Sellas, director general de Creació i Empreses Culturals, el sector de l'oci interactiu “té la capacitat d'arribar a totes les arts, fins i tot a un sector que podia semblar tan llunyà com les arts escèniques, fet que confirma la seva vocació d'unió  pel que fa les indústries”.
 
Pere Torres, secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Ocupació, ha ressaltat que "si volem una economia competitiva ha de ser innovadora, per la qual cosa cal donar importància d'aquest tipus d'esdeveniments”.
 
 
Gamelab 2013
 
Del 26 i el 28 de juny, Gamelab BCN congregarà els principals creadors i gurus internacionals dels nous models de negoci com son Mark Cerny, creador de la PS4, qui rebrà el premi llegenda de Gamelab; Michel Ancel, creador de Rayman; Jesse Schell, guru de la gamificació, i el carismàtic Patrice Desilets, creador de Assassin 's Creed. Gamelab estrena emplaçament al cor de la capital catalana: la Filmoteca de Catalunya serà el punt neuràlgic on s'analitzaran les últimes tendències creatives, tecnològiques i de negoci de la indústria.
 
La novena edició de Gamelab compta amb una secció de networking en què empreses nacionals i internacionals connecten per tal de generar oportunitats potencials de col·laboració dins i fora del nostre territori. Com cada any comptarà amb un país convidat d'honor, que en aquesta ocasió serà Canadà.
 
Gamelab 2013 compta amb el suport del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport; el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives; l'Ajuntament de Barcelona i FICOD, i el patrocini de Minijuegos.com, Autodesk, Windows Phone, Arm, Chartboost, Basho, InnoGames i Canada Game Nation, així com amb la col · laboració de Mediapro i EGCA (European Game Conference Alliance). Medi oficial: Rtve.es, Medi Associat: Vadejuegos.com, Mitjans col·laboradors: Gamereactor.es i Gameindustry.biz
 
Pots ampliar informació a través de www.gamelab.es
 
Més informació:
Zenit Comunicació
Gabinet de premsa de Gamelab 2013
91 559 91 88
 

3  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Gamelab 2013

Dossier de premsa: Gamelab 2013
PDF | 1082

Fotografia: Acte de presentació de Gamelab 2013 (1)

Fotografia: Acte de presentació de Gamelab 2013 (1)
JPG | 1997

Fotografia: Acte de presentació de Gamelab 2013 (2)

Fotografia: Acte de presentació de Gamelab 2013 (2)
JPG | 1920