Recerca i Universitats

El Govern nomena Josep Joan Moreso nou president de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

query_builder   18 juny 2013 16:52

event_note Nota de premsa

El Govern nomena Josep Joan Moreso nou president de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

El Govern ha nomenat avui el Doctor Josep Joan Moreso Mateos com a president de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) en substitució de Joaquim Prats.
 
Josep Joan Moreso Mateos (Tortosa, 1959) és catedràtic de Filosofia del Dret de la Universitat Pompeu Fabra. Llicenciat en Dret (Universitat Autònoma de Barcelona, 1983) i doctor en Dret (Universitat Autònoma de Barcelona, 1988), abans que a la UPF, ha estat professor a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Girona.
 
Principalment ha treballat en Teoria del Dret, fent especial atenció en l'estructura i el dinamisme dels sistemes jurídics, aplicant les contribucions de la lògica deòntica. La seva recerca més recent es basa en els fonaments filosòfics de la Constitució, que comprèn un ampli ventall en el que coincideixen diverses àrees, com: metaètica, filosofia del llenguatge, teoria de la interpretació i de l'argumentació del Dret, filosofia política i teoria de la democràcia. L'octubre de 2010 fou investit doctor honoris causa per la Universitat de Valparaíso (Xile).
 
Ha estat rector de la UPF des del 2005 fins al 2013. Durant aquests anys, la Universitat ha adaptat totes les titulacions a l'EEES, ha aprofundit el seu perfil de recerca i formació de postgrau i ha enfortit la seva vocació internacional.
 
L'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) és una entitat pública reconeguda internacionalment, la missió de la qual és garantir la qualitat de l'educació superior, tot satisfent estàndards europeus de qualitat i atenent l'interès que la societat té per una educació superior de qualitat.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 58