Justícia

Els jutjats d'Amposta acullen els primers alumnes en pràctiques de formació professional en l'àmbit jurídic

query_builder   19 juny 2013 12:13

event_note Nota de premsa

Els jutjats d'Amposta acullen els primers alumnes en pràctiques de formació professional en l'àmbit jurídic

 
 
  • Cada alumne haurà de realitzar un total de 250 hores de pràctiques a les oficines judicials sota la supervisió d’un tutor del mateix jutjat
 
 
 
Des del passat dilluns, dia 17, i fins a finals d’any, els quatre jutjats de primera instància i instrucció d’Amposta acolliran els primers alumnes en pràctiques del cicle formatiu de grau mitjà de formació professional orientat a l’àmbit jurídic. Aquesta iniciativa, pionera a Catalunya, va començar el curs escolar 2011-2012 a set centres educatius d’arreu de Catalunya i enguany s’ha ampliat a un centre educatiu de les Terres de l’Ebre. La signatura de l’Acord marc de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament i el Departament de Justícia en data 26 de maig de 2011 ha permès que més de 80 alumnes hagin pogut fer estades a les oficines judicials i conèixer la realitat de l’Administració de justícia.
 
Aquest curs 2012-2013 es van matricular a l’Institut Montsià d’Amposta un total de 30 alumnes per cursar aquest cicle formatiu, adreçat a la formació de professionals en l’àmbit judicial i amb l’objectiu de preparar els futurs opositors als cossos generals de tramitació processal i administrativa i d’auxili judicial dels jutjats. Així mateix, el Departament de Justícia preveu que aquests alumnes puguin entrar a la borsa d’interins del cos de tramitació processal i administrativa per cobrir les vacants que hi ha als jutjats.
 
Un cop superat l’àmbit teòric del curs, cada alumne haurà de fer un total de 250 hores de pràctiques a les oficines judicials, sota la supervisió d’un tutor del mateix jutjat, per complementar la seva formació. Durant aquest temps, a l’alumne se li ensenyaran les tasques atribuïdes als cossos de tramitació processal i administrativa i d’auxili judicial.