La consellera de Benestar Social i Família ha instat al Grup Parlamentari del Partit Popular a reclamar al costat del Govern de la Generalitat que Madrid transfereixi a Catalunya els recursos que corresponen
 
Munté: “El Govern ha donat suport en tot moment al Tercer Sector i les entitats han garantit l’atenció i la qualitat del servei, tot i les dificultats”
 
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha respost avui una interpel·lació parlamentària del Grup Parlamentari del Partit Popular sobre la situació d’impagament amb les entitats del Tercer Sector, en la qual ha reiterat la voluntat del Govern de “fer front als pagaments pendents del passat juliol tant aviat com  sigui possible” i ha lamentat que “l’ofec econòmic al qual ens té sotmesos l’Estat no hagi fet possible haver pogut fer front ja a aquests pagaments”.
 
Neus Munté ha lamentat “que la manca de liquiditat hagi afectat al sector social”, un sector amb el qual “tenim confiança, perquè ha garantit l’atenció i la qualitat del servei en tot moment, gràcies al compromís i vocació de servei de les entitats i empreses socials”.
 
Un comitè de seguiment dels pagaments pendents
 
La consellera de Benestar Social i Família ha assegurat que “en tot moment s’ha estat en contacte amb el sector per a explicar la situació, garantir la informació de manera ràpida i coordinada i per oferir suport especialment en les situacions més complexes”.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha afirmat que “des del juliol de 2012 fins a l’actualitat no hi ha hagut cap altre problema de pagament a les entitats”. I ha afirmat que “el Govern ha estat treballant i seguirà fent-ho per fer efectius els pagaments tant aviat com sigui possible”. En aquest sentit, la consellera Munté ha expressat la voluntat de “que la nova línia de crèdit de pagament a proveïdors sol·licitada pel Govern sigui ben aviat una realitat”.
 
Garantir l’estat del benestar: una prioritat
 
Munté ha insistit en què el Govern de la Generalitat està compromès amb el manteniment de l’estat del benestar, tot i els ajustaments que es van haver de fer en els darrers pressupostos. Així, mentre que al 2010 el pressupost de les polítiques de l’estat del benestar era del 67’2% del total, al 2012 va ser del 69’3%.
 
 
Tot i així, la consellera ha recordat al diputat del Partit Popular que Catalunya pateix un “dèficit fiscal escandalós i inacceptable, que va arribar al 16.543 milions d’euros l’any 2010”, un percentatge que representa el 8% del PIB català. “No hi ha cap territori en el marc europeu que pateixi un dèficit fiscal d’aquesta magnitud”, ha dit Munté, que ha recordat que “aquest és el gran problema de les finances de la Generalitat”.
 
La consellera de Benestar Social i Família també ha assegurat que “la gran retallada” és que la que ha dut a terme l’Estat en partides destinades al serveis socials que ha arribat al 92% aquest 2013, reduint el 100% del pressupost en programes tant sensibles com el maltractament infantil, el nivell acordat de la dependència, el pla d’acció per a persones amb discapacitats o el fons d’acollida per a persones immigrades.
 
Per això, la consellera de Benestar Social i Família ha instat al Grup Parlamentari del Partit Popular a “reclamar al costat del Govern de la Generalitat que Madrid transfereixi a Catalunya els recursos justos que es corresponen a l’esforç de tots els catalans i catalanes”.