Economia i Hisenda

El Pla s'emmarca en la lluita contra el frau fiscal a Catalunya

L'ATC incorpora la inspecció de les declaracions de l'impost turístic en el pla de control tributari 2013

query_builder   20 juny 2013 11:27

event_note Nota de premsa

El Pla s'emmarca en la lluita contra el frau fiscal a Catalunya

L'ATC incorpora la inspecció de les declaracions de l'impost turístic en el pla de control tributari 2013

  • Recupera la supervisió de grans superfícies i de patrimoni
  • Manté la comprovació de les compra-vendes d’or i d’amarradors esportius, inclosos al pla de l’any passat
 
L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha aprovat el Pla de Control Tributari per a l’exercici 2013. L’objectiu d’aquest pla, que s’elabora anualment, és dissenyar les tasques de comprovació i verificació de les declaracions que presenten els contribuents en relació amb els tributs propis i cedits que gestiona l’ATC. La voluntat de l’Agència amb aquest pla és doble: vetllar pel contribuent en corregir les dades i prevenir que els possibles errors es repeteixin en el futur; i, al mateix temps, controlar i prevenir el frau fiscal.   
 
Les principals novetats del Pla d’enguany estan relacionades amb el control i comprovació de les autoliquidacions de tres tributs: l’impost sobre estades en establiments turístics, l’impost sobre grans establiments comercials i l’impost sobre el patrimoni. La primera d’aquestes tres figures tributàries, és un tribut propi creat per la Generalitat l’any 2012 que grava l’estada en un establiment o equipament turístic. La segona, la va establir el Govern català l’any 2001, però va estar suspesa de recaptació per un recurs presentat pel Govern de l’Estat fins al juny de l’any passat quan el Tribunal Constitucional el va declarar-ne la seva constitucionalitat. Finalment, pel que fa a l’impost sobre el patrimoni, un tribut cedit per l’Estat a les comunitats autònomes, va ser recuperat pel Govern al desembre del 2011 després d’haver-lo eliminat l’any 2008.
 
Així mateix, l’Agència Tributària manté en el Pla 2013 les actuacions de control i comprovació de les transaccions d’or i pedres precioses i semiprecioses efectuades entre particulars i empreses del sector. També inspeccionarà les compravendes d’amarradors de ports esportius. Aquests dos fets imposables es van incorporar en el Pla de l’any passat.
 
L’ATC inspecciona, a més, la resta de figures impositives que gestiona, com són successions i donacions, transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, els tributs sobre el joc, i el gravamen de protecció civil.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 81