El conseller Homs a Reus
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha respost avui la intenció del govern espanyol de reduir l’Administració per evitar duplicitats dient que “ja pot començar l’Executiu espanyol suprimint el Ministeri d’Educació i el de Cultura… i podria anar seguint la llista, perquè tenen ministeris i un munt de despesa destinada a coses amb les que no tenen competència”.
 
El conseller ha afegit que “s’han de respectar les competències de cadascú i, en aquest sentit, qui ha de fer un pas endavant i decidit és el govern espanyol, que continua mantenint obertes unes instal·lacions i uns ministeris sobre els quals no té competència i, en canvi, sí que tenen despesa”.
Homs ha fet aquestes declaracions durant la seva vista a l’Ajuntament de Reus, on s’ha reunit amb l’alcalde per parlar, entre d’altres coses, de la situació econòmica heretada pel consistori i del deute de la Generalitat que, segons el conseller, “és una de les prioritats en la nostra llista del món local i mirarem de donar-li sortida el més aviat possible”. En aquest sentit, el conseller ha afegit que ho facilitaria el fet que “el govern central fos més diligent pel que fa a la mobilització de recursos que, a més, provenen del que paguem els catalans”.
 
Sobre el resultat del baròmetre del CEO conegut avui, el conseller ha dit que com a dirigent del Govern “tenim altres preocupacions que estar pendents d’unes enquestes que parlen d’unes eleccions que passaran d’aquí a més de tres anys, tot i que revelen que hi ha un sentir majoritari a Catalunya que acompanya el procés del dret a decidir”.
 
El conseller Homs ha dit també que espera que la presidenta del PP català doni explicacions al Parlament sobre la resolució del cas d’espionatge per part de l’agència Método3.