• El cap de l’Executiu critica la reforma de les administracions proposada pel Govern espanyol i l’insta a suprimir els ministeris que té sense competències
  • Artur Mas ha clos aquesta tarda l’assemblea general d’Innovacc, el clúster del sector carni més important d’Europa
 
Cloenda Assemblea Innovacc
El president Mas intervenint en la cloenda de l'assemblea
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebutjat aquesta tarda la reforma de les administracions proposada pel Govern espanyol i ha exigit que “abans de demanar i de donar lliçons, facin els deures”. Mas ha criticat que l’Estat té “ministeris sencers, amb centenars de funcionaris, que no tenen ja competències perquè aquestes estan traspassades, i tot i això no són suprimits”, i per això ha afirmat “lliçons les donen totes però els deures no els fan”.
 
El cap del Govern ha expressat així la seva oposició a la mesura del Govern espanyol que preveu la supressió d’organismes públics autonòmics. En aquest sentit, el president ha posat alguns exemples d’organismes que el Govern espanyol té duplicats com és el cas de l’Inserso o de Puertos del Estado. Sobre aquest últim ha ironitzat “s’imaginen què fan centenars de funcionaris treballant a Madrid a Puertos del Estado?.
 
El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en el decurs de la cloenda, aquesta tarda, de l’assemblea general de l’Associació Catalana d’Innovació del Sector Carni Porcí (Innovacc), que ha tingut lloc a Olot. L’han acompanyat el delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, i l’alcalde d’Olot i president d’Innovacc, Josep M. Corominas.
 
 
Molts junts poden fer molt”
 
Amb la seva participació en la cloenda, Artur Mas ha volgut agrair l’esforç d’un sector que té, ha dit, una “potència extraordinària i bones perspectives de futur“. “Aquest és un sector que ha demostrat que en plena crisi econòmica, a diferència d’altres, ha estat capaç de vendre més, exportar més, i contractar més, per tant, de donar més feina”, ha subratllat. El president ha recordat que Innovacc agrupa 52 empreses del sector carni porcí i de serveis auxiliars, i 17 institucions, i que s’ha convertit en “el clúster del sector carni més important d’Europa”.  
 
En un altre moment de la seva intervenció, Artur Mas ha remarcat el fet que aquesta agrupació és un clar exemple del canvi de mentalitat que s’està produint a la societat en el sentit d’aprofitar més el que tenim. “Us vull felicitar perquè amb poc feu molt, però, sobretot, perquè sou una mostra que molts junts poden fer molt”, ha dit, i ha afegit  “a base de confrontar-se i d’anar cadascú a la seva el país no se’n sortirà, però si molts poden anar junts, no ho podran fer tot, però sí molt”.
 
El president ha insistit que aquesta capacitat de col·laborar i de sumar, “és fonamental per créixer”, però ho és també, ha afirmat “des del punt de vista del rendiment social perquè no seran les administracions ni les grans empreses qui acabaran donant feina a la gent sinó que és al teixit productiu tradicional on hi ha la gran reserva d’ocupació”.
 
“La indústria càrnia aporta molta creació de riquesa, molt valor afegit i molta cohesió territorial” ha ressaltat Artur Mas, i ha continuat “la cohesió és molt important perquè hem de procurar que el país, malgrat les dificultats actuals, avanci en el seu conjunt”.
 
El president ha instat Innovacc a continuar promovent la innovació en el sector perquè, ha dit “hem de tenir idees pròpies, marca pròpia i diferenciar-nos” i ha advocat perquè continuï amb la seva internacionalització i recerca de mercats nous.
 

2  

Imatges

Cloenda Innovacc

Cloenda Innovacc 615

Cloenda Innovacc (2)

Cloenda Innovacc (2) 580