Cultura

El Departament de Cultura i els ajuntaments de la XAV refermen el seu compromís amb la Xarxa d'Arts Visuals de Catalunya

query_builder   21 juny 2013 19:07

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura i els ajuntaments de la XAV refermen el seu compromís amb la Xarxa d'Arts Visuals de Catalunya

Xarxa d'Arts Visuals
El Consell de regidors de la Xarxa d’Arts Visuals de Catalunya s’ha reunit aquest matí, presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell. En el decurs de la reunió, el Departament de Cultura i els ajuntaments que formen part de la XAV han refermat el seu compromís amb els centres d’arts visuals a través dels següents acords:
 
 
·         El Departament de Cultura es referma en seguir promovent i donant suport a la Xarxa a partir de la priorització de la inversió en activitat per sobre de la destinada a estructura. Així mateix, es referma en impulsar les reunions del Consell de Regidors i de la Comissió Executiva.
 
·         El Departament de Cultura es referma en el suport i la cooperació amb els ajuntaments pel que fa al model de gestió dels centres, més encara quan aquest model n’ha de garantir la seva viabilitat.
 
·         Els ajuntaments es refermen en el seu suport als centres territorials d'arts visuals i en el foment de la cooperació entre els ajuntaments i el Departament de Cultura per tal de consolidar i projectar la xarxa, nacionalment i internacionalment.
 
·         El Departament de Cultura es compromet a continuar duent a terme les accions per gestionar de la manera més ràpida possible els ajuts pendents.
 
·         L’aportació econòmica anual del Departament de Cultura será, com ja es va acordar, d’un màxim del 50% respecte del pressupost total de l’equipament i serà destinada íntegrament a l’activitat.
 
El Consell de regidors s’ha reunit sota la presidencia del conseller Ferran Mascarell. Per part dels municipis que en formen part de la XAV, hi han assistit el director de Promoció de sectors culturals de l’Institut de Cultura de Barcelona, Llucià Homs; la regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra;el regidor de Cultura de l’Hospitalet de Llobregat, Jaume Graells;  la tinent d’alcalde de Girona, Marta Madrenas;  la regidora de Cultura de Tarragona, Carme Crespo; el regidor de Cultura de Vic,  Joan López;  i el regidor de Cultura de Mataró, Joaquim Fernàndez i Oller. També hi han participat el dIrector general de Creació i empreses culturals, Jordi Sellas,  i la coordinadora de la Xarxa Pública d'Arts Visuals, Conxita Oliver.
 
Posteriorment, a aquesta reunió s’ha celebrat la Comissió Executiva formada pels responsables dels centres que en formen part de la Xarxa d’Arts Visuals.
 

2  

Fitxers adjunts

Xarxa d'Arts Visuals

Xarxa d'Arts Visuals
JPG | 3738

Xarxa d'Arts Visuals 2

Xarxa d'Arts Visuals 2
JPG | 3804