Educació

Irene Rigau i Trias

La consellera d'Ensenyament afirma que el Pla de suport a l'alumnat d'ESO afavoreix l'èxit escolar

query_builder   21 juny 2013 14:20

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament afirma que el Pla de suport a l'alumnat d'ESO afavoreix l'èxit escolar

  • Irene Rigau i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han participat en la presentació del Pla de support a l’alumnat d’ESO durant l’estiu “Suport a l’estiu, èxit al setembre”
Foto petita
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que el Pla de suport a l’alumnat d’ESO afavoreix l’èxit escolar. Rigau ha fet aquestes declaracions durant la presentació aquest matí, conjuntament amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, del Pla de suport a l’alumnat d’ESO durant l’estiu “Suport a l’estiu, èxit al setembre“, que es durà a terme per primer cop aquest any. A la presentació també ha assistit el regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy.
 
Aquesta iniciativa ofereix l’oportunitat a l’alumnat d’educació secundària de tenir un suport a l’estiu per ajudar a assolir l’èxit el setembre. El pla, que lidera l’Ajuntament de Barcelona conjuntament amb el Consorci d’Educació de Barcelona, compta també amb el compromís dels centres educatius públics i concertats de la ciutat.
 
La consellera d’Ensenyament ha destacat que a Barcelona el curs passat es van avaluar 12.179 alumnes a 4t d’ESO, dels quals 10.684 es va graduar –un total 8.041en la convocatòria de juny i 2.643 en la del setembre- i ha expressat que l’objectiu és aconseguir que tots els alumnes es graduïn. Rigau també ha afegit que a Barcelona “estadísticament semblaria que només hem de mantenir-nos però volem continuar treballant en aquesta línia”. La titular d’Ensenyament ha recordat que la qualitat real en educació implica equitat, i aquesta s’aconsegueix amb un tracte compensatori als col·lectius que més ho necessiten.
 
La consellera ha explicat que aquestes mesures donen més sentit a la convocatòria d’exàmens del setembre perquè permeten “mantenir la musculatura de treball” i ha posat en valor el paper dels monitors que hi participen en el projecte, ja que “els monitors són exalumnes que reforcen i estimulen el procés de millora”.
 
Durant la seva intervenció, l’alcalde de Barcelona ha refermat que a més de lluitar per l’excel·lència, “treballar per l’educació és esforçar-se perquè ningú quedi enrere” i ha remarcat que “l’Ajuntament de Barcelona aposta per l’educació de qualitat, com a eina bàsica per garantir el futur de la ciutat”, ja que “volem ser una ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació”.
 
Trias ha recordat que l’any vinent, la ciutat acollirà el 13è Congrés Internacional de Ciutats Educadores i ha explicat que “volem convertir Barcelona en un referent internacional den benestar i qualitat de vida amb un ensenyament de qualitat i excel·lència que no deixi ningú enrere” i ha afegit que “Barcelona està ben posicionada per aconseguir aquestes coses i en tenim vocació”.
 
Finalment, l’alcalde ha ressaltat que “l’objectiu principal és incrementar els graduats en Secundària i oferir-los continuïtat en estudis post-obligatoris i tot això amb la vista posada en aconseguir el seu desenvolupament personal, professional i social al llarg de la vida” i ha posat en valor la bona coordinació existent entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, “treballem en la mateixa direcció i aprofitem els esforços i les energies compartides”.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 4742