Direcció General de Comunicació

#25

Pacte Nacional pel Dret a decidir: "La democràcia és la solució, no el problema"

query_builder   28 juny 2013 18:43

event_note Nota de premsa

#25

Pacte Nacional pel Dret a decidir: "La democràcia és la solució, no el problema"

Pacte Nacional pel Dret a Decidir
El Pacte Nacional pel Dret a Decidir es va constituir el passat dimecres al Parlament, en una reunió encapçalada pel president de la Generalitat, Artur Mas. A la  trobada es va posar de manifest que el  “principi del dret a decidir és una aposta de radicalitat democràtica” i que “la democràcia és la solució i no pas el problema”, en paraules del conseller de la Presidència, Francesc Homs.
 
La reunió  va comptar amb la participació de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; els consellers de la Presidència, Francesc Homs, i de Justícia, Germà Gordó; la majoria de grups parlamentaris; les principals institucions del país; el món local; i més de quaranta entitats pertanyents al món econòmic, (patronals i sindicals), i als àmbits social, cultural i cívic del país.
  • Web: Posar en marxa la web dretadecidir.cat per recollir les adhesions de les entitats que vulguin sumar-se al pacte.
  • Petició formal al govern espanyol: Traslladar la voluntat de fer una consulta al president del Govern espanyol al President del Govern espanyol a través d’una carta.
  • Manifest: Encarregar a l’ex president del Parlament de Catalunya Joan Rigol la redacció d’un manifest unitari que consensuat amb les entitats participants.
  • Pedagogia: Fer pedagogia sobre el dret a decidir.
El conseller de la Presidència va valorar  de manera “positiva” la trobada i va destacar el “comú denominador” de totes les intervencions: “El compromís a favor del dret a decidir del poble de Catalunya””. Homs va recordar que “per participar d’aquesta idea no cal pensar el mateix, ni cal considerar la mateixa sortida”.

1  

Fitxers adjunts

Infografia en PDF

Infografia en PDF
PDF | 254

`