Drets Socials

Foto de grup

Benestar Social i Família impulsa una nova edició d'estades inclusives per a infants amb discapacitat en el marc del programa "L'estiu és teu!"

query_builder   28 juny 2013 16:55

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família impulsa una nova edició d'estades inclusives per a infants amb discapacitat en el marc del programa "L'estiu és teu!"

Enguany hi participen 17 menors, més del doble que l’any passat, als albergs de Coma-ruga, la Molina, Planoles i l’Escala
La consellera amb la comitiva que l'acompanyava durant la visita
El Departament de Benestar Social i Família impulsa, a través de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) i l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), una nova edició d’estades inclusives per a infants amb discapacitat. Enguany hi participaran un total de 17 nens i nenes, que gaudiran d’alguna de les estades d’idiomes, multiesportives o d’enginy que s’organitzen en el marc del programa d’activitats “L’estiu és teu!” als albergs de Coma-ruga, la Molina, Planoles i l’Escala.  
 
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat avui l’estada que s’està fent a Coma-ruga, on ha explicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar la inclusió dels nens i nenes amb discapacitat en un ambient normalitzador. Munté ha assegurat que “la inclusió i la igualtat d’oportunitats pels nens i nenes amb discapacitat és un element central en tota societat i en tot país que vol progressar i que vol el millor pel conjunt de la societat”.
 
La consellera ha admès que aquest projecte representa un esforç pel Departament, però ha afegit que “estem convençuts que podrem mantenir-lo en els propers anys, tenint en compte que són unes colònies molt ben valorades per les famílies i que no només proporcionen aquest lleure educatiu en condicions d’igualtat, sinó que a més aconsegueixen visibilitzar l’existència d’aquests nens i nenes, i demostren que és possible aquesta convivència sense cap tipus de problema, sinó al contrari, que és enriquidora pel conjunt d’infants i pels monitors”.
 
Aquest és el segon cop que Benestar Social i Família organitza unes estades d’aquestes característiques. L’any passat es va realitzar la primera edició amb la col·laboració de l’Associació de Discapacitats Físics, Psíquics i Sensorials de Montcada i Reixac (Adimir), després d’una fase de pla pilot. Aquella primera experiència va resultar molt positiva i, per això, la Generalitat ha decidit continuar i ampliar el programa d’estades inclusives, inscrivint-les dins del programa “L’estiu és teu!” i incrementant la participació de més entitats i d’un major nombre de menors.
 
Més infants que a la primera edició
Aquest 2013 prenen part en les estades inclusives infants amb discapacitat o amb trastorn de l’espectre autista de l’associació Adimir i la Federació Aprenem TEA Catalunya. En total, hi participen més del doble d’infants que l’any passat.  
 
L’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials i l’Agència Catalana de la Joventut es faran càrrec del cost de contractació, manutenció i allotjament dels 15 monitors que s’encarregaran de vetllar i supervisar l’estada dels infants que participen en aquestes colònies inclusives.
 
Aquest projecte s’emmarca en el Programa Respir de l’ICASS adreçat a persones cuidadores de persones amb dependència, discapacitat o trastorn mental per tal de facilitar la conciliació de la seva vida personal, familiar i laboral.

1  

Fitxers adjunts

Integrants i familiars de l'estada a l'alberg de Coma-ruga

Integrants i familiars de l'estada a l'alberg de Coma-ruga
JPG | 263