Bombers

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi a Cadaqués (Alt Empordà)

query_builder   30 juny 2013 16:08

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi a Cadaqués (Alt Empordà)

  • El foc està controlat i ha afectat una superfície aproximada de 1,5 Ha de matollar i camps abandonats d’oliveres
  • La causa més probable de l’origen ha estat el llançament d’un petard
  • Malgrat l’existència d’habitatges a la vora, no ha calgut realitzar cap evacuació
 
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 13.30 hores, l’avís de foc entre la cala Calders i la cala Portlligat de Cadaqués (Alt Empordà).
 
Fins al lloc dels fets s’han desplaçat tres mitjans aeris i una dotzena de dotacions terrestres. L’incendi, que ha afectat una superfície aproximada de 1,5 hectàrees, ha cremat matollar i camps abandonats d’oliveres a la Riba de Portlligat. El foc està controlat des de les 15.40 hores i, a hores d’ara, resten treballant-hi vuit vehicles de Bombers. Les tasques d’extinció se centren en acabar de remullar tota la zona per evitar revifalles, sobretot a les soques d’olivera que han cremat.
 
Malgrat l’existència d’habitatges a la zona, no ha calgut realitzar cap evacuació preventiva. Així mateix, tampoc no hi hagut ferits com a conseqüència del foc.
 
Les causes de l’incendi encara no estan determinades, però la hipòtesi més probable és el llançament d’un petard. Serà el Cos d’Agents Rurals qui en determinarà les causes exactes de l’origen del foc un cop enllestida la investigació.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 30 de juny de 2013
15.50 hores