Caravanes a Migjorn
Caravanes a Migjorn
El Decret de creació del Parc Natural del Delta de l’Ebre, la Llei d’espais naturals i la Llei de costes prohibeixen específicament la pernoctació a les platges del Delta
 
Malgrat la prohibició, la pernoctació i l’autocaravàning han anat en augment els darrers anys
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través del Parc Natural del Delta de l’Ebre i del Cos d’Agents Rurals, conjuntament amb els ajuntaments del Delta amb línia de costa (l’Ampolla, Amposta, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja i Sant Carles de la Ràpita), la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme, el Servei Provincial de Costes de Tarragona, el Departament d’Interior i l’Associació d'Empreses i Activitats Turístiques del Delta de l'Ebre, formen part d’una comissió de treball que tindrà per objectiu elaborar un pla d’ordenació de les platges del Delta.
 
En els últims anys, s’ha observat i ha quedat palès un augment considerable de l’acampada i pernoctació il·legal a les platges del Delta. Aquest fet ha creat un malestar i una certa tensió a les administracions i al sector turístic professional.
 
A més, s’ha de tenir en compte que totes les platges del Delta són part del Parc Natural o de la Xarxa Natura 2000.
 
Per influir i canviar les dinàmiques d’aquesta problemàtica, s’ha iniciat, en el marc de la Carta Europea de Turisme Sostenible al delta de l’Ebre 2012-16, una acció –inclosa al programa d’actuacions al punt 2.5– anomenada “Ordenació de les activitats a les platges del Delta”. Els objectius principals d’aquesta actuació són: a) Ordenar les activitats lúdiques i d’oci que es desenvolupen, amb control i sense, a les platges; b) Controlar l’accés motoritzat a les platges, i c) Controlar la pernoctació a les platges.
 
La primera acció de la comissió acabada de crear ha estat l’edició d’un fulletó informatiu referent a la prohibició de l’acampada a les platges del Delta (de 21 a 9 h.). Aquesta campanya serà informativa en un estat inicial, indicant les opcions alternatives i incidint en la dissuasió de l’acampada indiscriminada. En un segon estadi, les forces de seguretat (Seprona, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i Policia Municipal) aplicaran la llei. Les sancions poden arribar fins als 6.000€.
 
Amb aquesta mesura es vol regular i normalitzar els usos permesos a les platges del Delta, tot apostat per la qualitat de la vivència i el respecte pel patrimoni natural. Acampar a les platges del delta és il·legal.
 
 També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i twitter.com/agriculturacat.

1  

Imatges

Caravanes a Migjorn

Caravanes a Migjorn 89