Territori

Les obres de remodelació de l'estació de Gràcia d'FGC entren en la seva última fase

query_builder   1 juliol 2013 12:44

event_note Nota de premsa

Les obres de remodelació de l'estació de Gràcia d'FGC entren en la seva última fase

La Via Augusta, un cop retornada la configuració original
  • Es restableix la configuració habitual de carrils a la calçada de Via Augusta i s’allibera l’espai de la vorera de la plaça de Gal·la Placídia fins ara ocupada pels treballs
 
  • Es preveu que les obres per millorar i adaptar l’estació a persones amb mobilitat reduïda finalitzaran durant aquest estiu
 
  • L’actuació compta amb un pressupost de 20,7 MEUR
 
 
Les obres de remodelació de l’estació de Gràcia d’FGC han entrat en la seva última fase d’execució, després que aquest matí s’ha retornat la Via Augusta a la seva configuració habitual de carrils en aquest àmbit. Durant el dia, també s’alliberarà la vorera ocupada fins ara a la plaça Gal·la Placídia. Els treballs de millora i d’adaptació de l’estació a persones amb mobilitat reduïda, compten amb un pressupost de 20,7 MEUR. L’actuació està cofinançada amb fons europeus mitjançant el programa de Competitivitat Feder Catalunya 2007-2013.
 
Les obres inclouen la instal·lació d’ascensors per enllaçar els diferents nivells de l’estació i la remodelació i modernització de vestíbul i andanes. Així mateix, s’ampliaran els espais per facilitar els moviments dels viatgers i es renovarà l’arquitectura interior.
 
Actualment, el gruix dels treballs de millora ja està completat i en aquests moments, les tasques se centren en l’arquitectura i instal·lacions de l’interior del vestíbul i accessos a l’estació. La resta de treballs consistirà en el desmuntatge del vestíbul provisional habilitat amb motiu de les obres i l’adequació d’una nova sortida d’emergència. Es preveu que tota l’obra de remodelació de l’estació conclogui durant aquest estiu.
 
La finalització de la coberta de l’estació ha permès dur a terme la urbanització de l’entorn afectat per les obres. Els treballs d’urbanització que queden pendents els executarà l’Ajuntament de Barcelona en el marc del projecte de remodelació de la plaça Gal·la Placídia.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 582