Direcció General de Comunicació

Insercio

El Govern promou un programa per millorar la inserció laboral de les persones amb trastorns mentals

query_builder   2 juliol 2013 15:37

event_note Nota de premsa

El Govern promou un programa per millorar la inserció laboral de les persones amb trastorns mentals

  • En el programa hi participen els departaments de Salut, Empresa i Ocupació i Benestar i Família, la Fundació La Caixa i el Dartmouth Psychiatric Research Center
El Consell Executiu ha donat llum verd a la signatura d’un conveni entre la Generalitat de Catalunya, la Fundació La Caixa i el Dartmouth Psychiatric Research Center per posar en marxa un programa per a millorar la inserció laboral de persones amb trastorns mentals a Catalunya.
 
L’objectiu del projecte és contribuir a millorar l'accés de les persones adultes amb trastorn mental greu a una ocupació efectiva a l’empresa ordinària, mitjançant la metodologia de treball amb suport individualitzat (IPS - Individual Placement and Support). Aquesta metodologia s’ha demostrat altament efectiva.
 
La iniciativa es posarà en marxa a Barcelona (Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i Esquerra de l’Eixample), Girona i el Baix Llobregat, i es desenvoluparà en el marc de la Xarxa Internacional del Dartmouth IPS Suport Employment Center. A més, comptarà amb el suport de la Fundació Avedis Donabedian.
 
La implementació del projecte es farà amb la col·laboració de l’Obra Social “La Caixa”, que posa a disposició el seu Programa Incorpora, que es dedica a fomentar la integració laboral de col·lectius desfavorits, entre els quals les persones amb malaltia mental.
 
El Dartmouth Psychiatric Research Center és un centre de recerca dels Estats Units de referència internacional sobre els serveis d’atenció adreçats a les persones amb malaltia mental. És pioner en l’aplicació de metodologia IPS per a la integració laboral de persones amb malaltia mental. Fruit de la seva experiència ha creat una xarxa internacional per a promocionar la utilització de pràctiques basades en l’evidència. A nivell europeu, Dartmouth Psychiatric Research Center col·labora amb països com Holanda i Itàlia i ara proposa realitzar aquest pilotatge a Catalunya. Amb aquest conveni el Dartmouth Psychiatric Center posarà a disposició del projecte els seus recursos tècnics, formatius i organitzatius.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia