Direcció General de Comunicació

Val d'Aran

El Govern dóna llum verd a la declaració d'emergència per a fer possibles les obres de reparació de la Val d'Aran i l'Alt Pirineu

query_builder   2 juliol 2013 15:33

event_note Nota de premsa

El Govern dóna llum verd a la declaració d'emergència per a fer possibles les obres de reparació de la Val d'Aran i l'Alt Pirineu

  • Les obres de reparació de la C-28 a Arties, la més afectada, tindran una durada aproximada de tres mesos
  • Les vies de la Generalitat han patit desperfectes per valor de 5,2 MEUR
El Govern ha donat llum verd avui a la declaració d’emergència per a poder executar les obres de reparació de les carreteres de la Val d’Aran i l’Alt Pirineu afectades per les riuades de mitjans de juny. El Departament de Territori i Sostenibilitat  ja està treballant des de la setmana passada a la carretera C-28 a la Val d’Aran, la C-147, al Pallars Sobirà i l’L-500 a l’Alta Ribagorça), que tenen desperfectes valorats en 5,2 MEUR.
 
Els equips de conservació i manteniment de carreteres del Departament de Territori i Sostenibilitat treballen en l’adequació de les vies afectades, per tal de restablir al més aviat possible tots dos sentits en els trams on ara se circula amb pas alternatiu.
 
Aquests treballs tindran la programació següent:
 
Val d’Aran
C-28: Les afectacions més importants a la xarxa viària s’han produït en uns tres quilòmetres de la C-28 a Arties. Per tal de facilitar la mobilitat en aquest entorn, es treballa per restablir el trànsit en tots dos sentits de la circulació el més aviat possible; en el tram entre Arties i Salardú es preveu fer-ho en un termini de dues setmanes i, entre Arties i Vielha, on s’han produït més danys, en un mes i mig.
 
En tot el tram afectat, les tasques de reparació consistiran principalment en la reconstrucció de murs i terraplens i la reposició de la calçada, així com en la reparació dels elements de drenatge i tindran una durada total d’uns tres mesos.
 
Aquests terminis, que són aproximats, estan condicionats a l’evolució dels nivells de cabal del riu Garona.
 
 
Pallars Sobirà
C-147: En aquesta via, ja s’ha pogut restablir el trànsit en tots dos sentits en el tram afectat per les riuades, a Isil. En els pròxims dies, es duran a terme tasques d’acabats.
 
Alta Ribagorça
L-500: Es preveu restablir totalment el pas de vehicles en el tram afectat a Llesp (el Pont de Suert) en uns 10 dies. Els treballs de reparació, principalment de construcció d’un mur i d’un terraplè i de restitució de la calçada, conclouran a finals de juliol.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia