Davant l’aprovació de l’avantprojecte de Llei d’Unitat de Mercat per part del Consell de Ministres, el secretari d’Empresa i Competitivitat del departament d’Empresa i Ocupació, Pere Torres, ha mostrat el rebuig del Govern a la proposta i ha avançat que l’Executiu “espera que el text no s’aprovi en els actuals termes”. “Si finalment supera la tramitació al Congrés i al Senat, caldrà utiltzar tots els instruments legals perquè no entri en vigor”, ha afegit.
 
Torres ha negat que aquest avantprojecte de llei sigui un instrument per estimular l’economia. “És un instrument que modifica radicalment el sistema de distribució competencial de l’Estat autonòmic vigent i, amb l’excusa de dinamitzar l’economia, pretén anul·lar la capacitat legislativa i d’execució de les Comunitats Autònomes”, ha analitzat.
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat ha desvinculat totalment l’avantprojecte de Llei d’Unitat de Mercat de la simplificació administrativa: “La simplificació administrativa vol dir reduir tràmits perquè les empreses puguin dur a terme la seva activitat amb menys entrebancs, labor que la Generalitat ja està duent a terme; aqueta iniciativa legal, en canvi, busca l’homogeneïtzació de les autonomies i la seva subordinació als designis de l’administració general de l’Estat”. En aquest sentit, ha recordat que la diversitat competencial existent a l’Estat espanyol té cabuda dins del marc de la Directiva europea de Serveis i de les altres directives que fixen el marc normatiu que garanteix el mercat únic interior de la UE.
  
Finalment, Torres també ha lamentat que l’entrada en vigor d’aquesta normativa suposarà que els estàndards de qualitat “els marqui la comunitat autònoma que fixi el nivell normatiu més baix, sense tenir en compte que altres comunitats hagin pogut exercir la seva capacitat d’autogovern per optar a un major nivell de protecció de les persones i la seva qualitat de vida”. “Això potser pot semblar bé a algunes comunitats autònomes, però no a Catalunya”, ha afegit.