•  Primeres declaracions del cap de l’Executiu, en iniciar el seu viatge oficial al Brasil
El president Mas, amb l'alcalde de Fortaleza, Roberto Claudio
El president Mas, amb l'alcalde de Fortaleza, Roberto Claudio
El president de la Generalitat, Artur Mas, inicia avui un viatge oficial de sis dies al Brasil, durant el qual visitarà les ciutats de Fortaleza, Florianópolis, Brusque, Rio de Janeiro i São Paulo. En les seves primeres declaracions en arribar a Fortaleza, Artur Mas ha subratllat que aquest viatge, com altres que farà en els propers temps, “té bàsicament un objectiu de promoció econòmica, de situar Catalunya al món; no només a Europa, on ja és molt present, sinó a d’altres països”.
 
El cap de l’Executiu viatja encapçalant una important delegació empresarial, formada per una cinquantena d’empreses catalanes, i acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i del secretari d’Afers Exteriors i de la UE, Roger Albinyana. El president ha assenyalat que hi ha molts exemples d’empreses catalanes presents al Brasil, però també hi ha empreses brasileres que “estan ullant Catalunya, no només des del punt de vista del mercat estrictament català, sinó també com a plataforma europea i mediterrània”.
 
Per tant, ha explicat que aquest viatge combinarà tant la promoció d’empreses catalanes “perquè estiguin més presents al Brasil” com els contactes amb empreses brasileres perquè “vagin agafant posicions a l’economia catalana i inverteixin”.
 
El president, que avui visitarà les instal·lacions al Brasil d’una empresa de la companyia catalana de petits electrodomèstics Taurus Group, ha destacat que cada vegada Catalunya ven més a fora. Artur Mas ha recordat que en aquests moments les empreses catalanes estan exportant més en valor absolut que quan va començar la crisi econòmica i que “ja venem més fora d’Espanya que dintre, la qual cosa significa que el mercat espanyol, que fins fa relativament poc era el nostre gran mercat, cada vegada és un mercat més petit per a l’economia catalana i cada vegada el món és el mercat més gran”. “Això és exactament el que ens interessa de cara al futur”, ha reblat.
 
El cap del Govern també ha anunciat que aprofitarà la seva visita al Brasil per reunir-se amb un important grup financer brasiler, que “ens han dit que té ganes de fer més coses a Catalunya”. Artur Mas ha explicat que aquest grup ja va fer algunes inversions l’any passat al país, associant-se amb empreses catalanes o espanyoles, quan la Generalitat va vendre la concessió de les autopistes públiques o les Aigües Ter Llobregat.

1  

Fitxers adjunts

El president i l'alcalde

El president i l'alcalde
JPG | 615