• El cap de l’Executiu ha iniciat avui el seu viatge oficial al Brasil amb la inauguració de les noves instal·lacions de Mallory, empresa de Taurus Group
  • Mallory va iniciar el 2011 un pla d’inversió de 23 milions d’euros a les seves instal·lacions de producció i logística, i va incrementar un 65% la seva capacitat de fabricació
El president Mas, en un moment de la inauguració de les noves instal·lacions de Mallory
El president Mas, en un moment de la inauguració de les noves instal·lacions de Mallory
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha iniciat avui el seu viatge oficial al Brasil amb la inauguració de les noves instal·lacions de l’empresa de petits electrodomèstics Mallory, de la companyia catalana Taurus Group, a l’estat de Ceará. Durant l’acte, el cap de l’Executiu ha destacat que “no és incompatible ser present al món, invertir en el món, i al mateix temps créixer a Catalunya” i ha afegit que per a moltes empreses catalanes “l’únic camí serà aquest”.  “Això és perfectament possible i empreses com Taurus ens ho ensenyen”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha adreçat aquest missatge especialment a les persones que creuen que quan una empresa catalana inaugura una fàbrica fora de Catalunya es dóna feina a la gent de fora i es perd feina al país. En aquest sentit, Artur Mas ha dit que companyies com Taurus són un bon exemple que “hi ha empreses que en aquest moment estan invertint fora i al mateix temps estan creixent a dintre, a Catalunya, creant llocs de treball de més qualificació gràcies precisament que van fer una aposta anys enrere per estar presents en el món”.
 
En aquesta línia, el president Mas ha assegurat que “l’exemple de Taurus és el de Catalunya en el seu conjunt”, ja que el país “també s’està obrint al món perquè sap que és l’únic camí per poder sortir de la situació difícil que tenim i progressar i crear llocs de treball”.
 
El president del Govern, que ha aprofitat l’acte per felicitar el Brasil per haver guanyat la Copa Confederació, també ha felicitat Taurus Group i els ha agraït “l’esforç que estan fent, ells i tantes empreses catalanes, en un moment econòmic i social difícil per al nostre país, per al sud d’Europa i per a Europa”.
 
El cap de l’Executiu ha inaugurat les noves instal·lacions de Mallory, a Maranguape a l’estat brasiler de Ceará, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; del president de Taurus Group, Ramon Térmens; del CEO de la companyia, Àngel Riudalbàs, i de l’alcalde de Maranguape, Atila Cámara.
 
Taurus és un grup empresarial amb capital 100% català, fundat l’any 1962, amb seu a Oliana, i especialitzat en el sector del petit electrodomèstic. L’any 2002 va introduir-se al mercat brasiler amb la compra de l’empresa Mallory, que pertanyia al grup Moulinex.
 
El novembre de 2011, Mallory va iniciar un pla d’inversió de 30 milions de dòlars (23 milions d’euros) per ampliar les instal·lacions de producció i logística a Cearà, que ha permès augmentar un 65% la capacitat de fabricació. Aquesta fàbrica ocupa entre 400 i 900 persones, en funció de l’època de l’any, i ven el 95% de la seva producció al mercat local.
 
Actualment, el Grup Taurus té 7 centres de producció i 7 centres d’enginyeria, distribuïts entre Espanya, Mèxic, el Brasil, la Xina, Sud-àfrica i l’Índia. Té 17 marques i és present en més de 100 països, amb filials a 10 països i xarxa de distribuïdors a la resta. Els seus principals mercats són: Espanya, Portugal, França, el Brasil, Mèxic, Colòmbia, el Marroc, Sud-àfrica i l’Índia. L’any 2011 va tenir una facturació de 200 milions d’euros.

2  

Imatges

Inauguració

Inauguració 660

Visita

Visita 788