Territori

Els embassaments de les conques internes afronten l'estiu amb un 94% de reserves d'aigua emmagatzemades

query_builder   8 juliol 2013 11:50

event_note Nota de premsa

Els embassaments de les conques internes afronten l'estiu amb un 94% de reserves d'aigua emmagatzemades

 
 
  • Tot i l’absència de pluges destacables durant el mes de juny, els nivells només s’han reduit en dos punts
 
  • Això es deu encara a l’entrada d’aigua des de les capçaleres dels rius
 
  • Tot i el bon nivell de reserves cal continuar fent un ús racional i sostenible de l’aigua
 
 
Els embassaments de les conques internes catalanes estan avui al 94% de la seva capacitat (655 hm3), 13 punts més que fa un any (81% i 562 hm3 emmagatzemats), segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. Tot i que en els darrers 30 dies no s’han registrat pluges importants les capçaleres dels rius, les reserves només s’han reduït en dos punts en el darrer mes, tenint en compte que a principis de juny els embassaments estaven al 96% (668 hm3). Això es deu encara a l’entrada d’aigua des de les capçaleres dels rius.
 
El sistema Ter Llobregat se situa al 95% de la seva capacitat (580 hm3), un punt per sota que fa un mes, quan emmagatzemava 588 hm3 (96%).  D’altra banda, l’embassament de Boadella (Alt Empordà), a la conca de la Muga, se situa al 89% de la seva capacitat (55 hm3), cinc punts per sota que a principis de juny, mentre que els pantans de Foix, Siurana i Riudecanyes continuen amb uns nivells alts de reserves (99, 98 i 87%, respectivament).
 
Amb aquest volum de reserves es garanteixen totes les demandes ordinàries per a un període aproximat de 15-16 mesos. Tot i això, cal continuar amb ús eficient de l’aigua i seguint amb l’estalvi assolit fins a la data.
 
 
Funció dels embassaments
 
Els embassaments, a més d’emmagatzemar les reserves d’aigua destinades a satisfer les demandes ordinàries, tenen la funció de gestionar i assumir de manera eficient el volum generat davant d’una eventual avinguda. En aquest sentit, els tècnics de l’Agència Catalana controlen en tot moment la variació de reserves, els cabals d’entrada als embassaments i adopten les mesures oportunes sobre cabals desembassats per minimitzar riscos aigües avall dels embassaments, fent compatible aquesta gestió amb una òptima disponibilitat de recurs.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 168