Direcció General de Comunicació

Transport

El Govern destina 1,6 milions d'euros a ajuts per a la millora del transport urbà de viatgers i a activitats formatives en el sector

query_builder   16 febrer 2010 13:57

event_note Nota de premsa

El Govern destina 1,6 milions d'euros a ajuts per a la millora del transport urbà de viatgers i a activitats formatives en el sector

 
 
  • Els ajuts permetran impulsar increments de la freqüència de pas, nous equipaments a les parades i la renovació de la flota, així com fomentar activitats de formació en el sector del transport i la logística
  • Des de l’any 2005, el Govern ha atorgat 4,44 milions d’euros en ajuts per a la millora del transport urbà de viatgers i 2,27 milions més per impulsar activitats de formació
 
El Govern ha aprovat atorgar ajuts per un import d’1,1 milions d’euros als municipis d’arreu de Catalunya, tant als de l’àmbit de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) com als que no en formen part, que promoguin la millora de la qualitat i la prestació dels serveis del transport públic. Així mateix, les partides aprovades permetran atorgar ajuts per un import de 500.000 euros per dur a terme activitats formatives en el sector del transport i la logística.
 
Millora del transport urbà
 
Entre les actuacions subvencionades per millorar el transport urbà, s’inclouen la implantació de carrils bus, la millora de les parades, la implantació de semàfors per a autobusos o l’increment del nombre de línies i parades. Així mateix, aquests ajuts, que s’atorguen des de l’any 2005, també inclouen l’increment de la freqüència de pas dels combois i l’augment de la cobertura horària. Aquestes subvencions també tenen en compte altres actuacions, com la implantació de mesures que facilitin l’accés a persones amb mobilitat reduïda, la implantació d’informació de serveis a les parades i l’adquisició de vehicles nous que millorin la flota existent. 
 
Altrament, podran optar a aquests ajuts tant els ens locals que, integrats en l’àmbit de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), no formen part de l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT), com els municipis que no es troben dins d’aquest àmbit i que presten serveis de transport públic urbà.
 
L’import de l’ajut es determinarà en funció de la població de cada municipi, del nombre de viatgers transportats durant l’any 2009 i del balanç econòmic anual del servei de transports urbà del darrer exercici. Des de l’any 2005, quan es va posar en marxa aquesta línia de subvencions, s’han atorgat 4,44 milions d’euros en ajuts per impulsar la millora del transport urbà de viatgers.
 
Fomentar la formació
 
Les subvencions per al foment de la formació van destinades a associacions, entitats o fundacions vinculades al sector del transport i la logística que desenvolupen, sense ànim de lucre, activitats de caràcter formatiu com ara reciclatge i perfeccionament, jornades, cursos de formació, conferències, seminaris divulgatius, activitats orientades al coneixement de la normativa i les condicions de seguretat i a l’aplicació de les noves tecnologies al sector. Els ajuts podran cobrir fins a un màxim del 90% del cost total d’aquestes activitats.
 
Més competitivitat del sector
 
Amb aquests ajuts, el Govern pretén contribuir al desenvolupament d’uns sectors estratègics per a l’economia catalana, tot potenciant l’oferta formativa adreçada als professionals del sector com a element clau en la millora de la seva competitivitat en aspectes com la qualitat, la seguretat i les noves tecnologies.
En la darrera convocatòria, el Govern va destinar 500.000 euros per al foment d’activitats de formació en el sector del transport i la logística a 30 associacions i entitats i, des del 2005, s’han atorgat ja 2,27 milions d’euros .
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia