Direcció General de Comunicació

Pesca

S'avancen els ajuts per a la paralització temporal de pescadors i armadors dels ports de Girona i Barcelona

query_builder   16 febrer 2010 14:32

event_note Nota de premsa

S'avancen els ajuts per a la paralització temporal de pescadors i armadors dels ports de Girona i Barcelona

   
  • Els ajuts són un avançament de les prestacions que els pertoquen amb motiu del període d’inactivitat establert pel Pla de paralització de la flota d’arrossegament
 
El Govern ha autoritzat l’obertura de dues línies de préstec, a través de l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA), destinades a avançar l’ajut per a la paralització temporal de l’activitat pesquera de la flota d’arrossegament dels ports de Girona i Barcelona i les prestacions d’atur que han de percebre els mariners afectats per aquesta paralització un cop finalitzat el període de veda.
 
L’import total de la primera línia és de 953.548 euros i els beneficiaris d’aquest avançament seran els armadors que acreditin que la inactivitat de l’embarcació durant el període de parada ha estat motivada pel Pla de paralització aprovat per Resolució de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima.
 
L’import total de la segona línia és de 447.000 euros, i se’n podran beneficiar els mariners que acreditin que la inactivitat de l’embarcació durant el període de parada ha estat motivada pel Pla de paralització aprovat per Resolució de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima. Aquesta línia es formalitzarà a través de les confraries de pescadors.
 
A més a més, el Govern concedeix un ajut a aquestes línies de finançament, que consisteix en la bonificació de les despeses notarials de formalització, de la comissió d’obertura i dels interessos que es produeixin durant el termini d’aquests préstecs. Aquest ajut serà de 42.100 euros en el primer cas i de 8.675 euros en el segon. L’ICCA actuarà com a gestor d’aquests fons aplicant-los als seus venciments.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia