Direcció General de Comunicació

Scala Dei

El Govern destina 2,3 milions d'euros a la restauració del sector central de la Cartoixa d'Escaladei

query_builder   16 febrer 2010 14:33

event_note Nota de premsa

El Govern destina 2,3 milions d'euros a la restauració del sector central de la Cartoixa d'Escaladei

 
  • La inversió té per objecte assegurar l’estabilitat del monument, garantir la conservació i manteniment dels elements amb valor patrimonial i millorar el coneixement que se’n té
 
El Govern ha acordat avui destinar 2,3 milions d’euros a les obres de restauració del sector central o cenobític de la Cartoixa d’Escaladei, al municipi de la Morera de Montsant (Priorat). Aquesta inversió es farà efectiva en diferents anualitats entre el 2010 i el 2013.
 
La inversió aprovada avui té per objecte assegurar l’estabilitat de la Cartoixa, garantir la conservació i manteniment dels elements amb valor patrimonial i millorar el coneixement que se’n té, i adequar aquesta part del monument per a la visita pública. Les obres afectaran el claustre petit, les dues capelles annexes, l’anomenat capítol de llecs, el refetor, la sala capitular, la sagristia nova i tot un seguit de capelles individuals i petites dependències. Així mateix, es faran actuacions de consolidació al mur meridional de l’església, en contacte amb el claustre.
 
En els darrers anys, del 2006 al 2008, s’hi ha invertit 1,3 milions d’euros en diferents actuacions de restauració de la Cartoixa, com ara l’adequació de l’edifici de la zona de serveis com a centre d’atenció als visitants, la reconstrucció d’una cel·la del claustre gran o la restauració parcial de les cúpules de les dues capelles laterals del claustre petit.
 
La part monacal o cenobítica de la Cartoixa, on es desenvolupava la vida comunitària, està estructurada a l’entorn del claustre petit. Al seu voltant es distribueixen les diferents dependències que formen aquesta zona: l’església, la sala capitular, el refetor i dues petites capelles. També formen part de la zona cenobítica dependències directament associades a l’església, com ara les sagristies vella i nova, la possible capella del Sant Crist i el Sagrari, així com un seguit de capelles individuals disposades a les ales meridionals del claustre gran.
 
La Cartoixa d’Escaladei disposa de la declaració de monument historicoartístic (Bé Cultural d’Interès Nacional) des de l’any 1980. L’any 1991 el monument va passar a mans de la Generalitat, que va iniciar actuacions per a la recuperació i restauració de les construccions, alhora que va continuar els treballs de neteja i excavacions arqueològiques puntuals que s’havien fet amb anterioritat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia