Direcció General de Comunicació

Urbanitzacions

El Govern impulsa la segona convocatòria de la Llei de millora d'urbanitzacions

query_builder   16 febrer 2010 13:39

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la segona convocatòria de la Llei de millora d'urbanitzacions

 
  • La segona convocatòria s’obrirà els propers dies amb una despesa plurianual de 9,9 milions d’euros
  • Els ajuts es destinaran a finançar la redacció dels Programes d’adequació per a regularitzar la situació urbanística i redactar els projectes per completar les obres o proveir de serveis les urbanitzacions
  • Amb aquesta nova convocatòria, a la qual es podran acollir entre 35 i 40 urbanitzacions més, el Govern estarà impulsant la millora d’un centenar d’urbanitzacions de tot Catalunya
 
El Govern ha aprovat avui una despesa plurianual de 9,9 milions d’euros que permetrà obrir la segona convocatòria d’ajuts de la Llei d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics.
 
El 18 de desembre passat ja es va adjudicar la primera convocatòria d’ajuts, amb una inversió de 9,9 milions d’euros previstos per la Llei de regularització i millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics, aprovada ara fa un any pel Parlament. A aquesta primera convocatòria es van poder acollir 36 urbanitzacions de tot Catalunya. Amb anterioritat a l’aprovació de la Llei, i durant la seva tramitació parlamentària, el Govern va posar en marxa un pla pilot amb el que es van impulsar actuacions a 10 municipis.
 
Es preveu a més que aquest any s’obrin les altres dues línies d’ajuts complementàries previstes per la Llei, dirigides tant als ajuntaments com als parcel·listes, que podran beneficiar una desena d’altres urbanitzacions. En el primer cas, seran préstecs per ajudar els municipis a executar les obres d’urbanització i, en el segon cas, ajuts destinats a persones majors de 65 anys, persones que formin part d’una família monoparental, famílies nombroses i que, tenint el seu domicili habitual a la urbanització, disposin d’uns ingressos anuals limitats.
 
D’aquesta manera, tot just després d’un any d’aprovació de la Llei de regularització i millora de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics el Govern estarà impulsant ja actuacions en prop de 100 urbanitzacions amb dèficits urbanístics arreu de Catalunya.
 
9,9 milions d’euros per ajudar els ajuntaments a redactar els projectes
 
Els ajuts d’aquesta segona convocatòria aniran destinats als ajuntaments per tal que puguin elaborar els Programes d’adequació de les urbanitzacions dels seus municipis. Aquests programes consisteixen en el conjunt d’actuacions administratives necessàries per a iniciar i executar la regularització de la situació urbanística de les urbanitzacions, per a completar-ne les obres, per a proveir-la dels serveis corresponents i, si s'escau, per a reduir-ne parcialment o totalment l’àmbit inicialment previst d’urbanitzar. El programa d’adequació ha d’establir les determinacions necessàries d’ordre jurídic, tècnic, econòmic i financer per a completar el desenvolupament urbanístic de la urbanització, d’acord amb el planejament vigent o amb el que es consideri convenient redactar i aprovar.
 
Després de l’acord de Govern d’avui, es preveu que aquesta segona convocatòria es pugui obrir en els propers dies.
 
Urbanitzacions sense planejament ni serveis
 
La Llei s’adreça a les urbanitzacions construïdes entre 1956 i 1981, destinades inicialment a segones residències i que actualment són ocupades en la seva majoria per habitatge principal. Durant aquell període es van iniciar un gran nombre d’urbanitzacions que van ser comercialitzades sense comptar, en molts casos, amb l’adequat procés de planejament urbanístic, previsió de serveis ni dotacions de sanejament o d’energia.
 
En aquest sentit, s’aposta per aconseguir una adequada ordenació urbanística de l’àrea residencial, mitjançant les corresponents figures de planejament. A més, en els casos on encara sigui possible, s’aposta també per la reducció de la superfície de les urbanitzacions que no s’han arribat a desenvolupar al llarg dels anys amb l’objectiu de preservar territoris no aptes per a la urbanització i reduir costos pels ajuntaments i els parcel·listes.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia