• Les precipitacions afectaran als Pirineus, Prepirineus, terç oest del país i s’afegeixen les comarques d’Osona i la Garrotxa.
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la prealerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar en la mobilitat viària
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya Es manté la previsió pel dia d’avui de superació del llindar d’intensitat de pluja (més de 20 l/m2 en una hora) a les comarques avisades anteriorment (Pirineu, Prepirineu i terç oest del país) i de cara a la tarda les comarques d’Osona i la Garrotxa.
 
De cara a demà s’esperen xàfecs que aniran acompanyats de tempesta a les comarques del Pirineu i Prepirineu a partir del migdia i tarda. Aquests xàfecs poden anar localment acompanyats de calamarsa.
 
Des de Protecció Civil es recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa. D’altra banda, també es recomana molta precaució per a la ciutadania en general a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i l’aire lliure en general.  En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, busqueu aixopluc als punts més elevats i espereu que passi la tempesta, i sobretot eviteu travessar guals, rieres, torrents i rius en general  malgrat semblin portar poc cabal, ja que es poden incrementar de forma sobtada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions