Territori

L'IGC inicia un estudi dels edificis afectats per esquerdes a Riells del Fai

query_builder   10 juliol 2013 19:30

event_note Nota de premsa

L'IGC inicia un estudi dels edificis afectats per esquerdes a Riells del Fai

  • L’Institut Geològic de Catalunya (IGC) abordarà la zonificació del risc geològic i donarà recomanacions tant de futures investigacions com de possibles actuacions per a mitigar els moviments.
 
 
L’any 2009, l’aparició d’esquerdes en edificis i voreres al municipi de Riells del Fai va impulsar a l’Ajuntament de Bigues i Riells a demanar la col·laboració de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC). Tot i que en un primer moment es va delimitar una àrea d’afectació, on l’Ajuntament va suspendre l’atorgament de llicències, el mes de febrer d’enguany el municipi va encarregar a l’Institut que en revisés els límits a les urbanitzacions de Can Castanyer i Boscos de Riells. L’objectiu era definir una nova delimitació més acurada de les zones afectades pels moviments del terreny.
 
Seguidament, el passat mes d’abril, l’IGC va presentar a l’Ajuntament una oferta tècnica per a la realització de l’estudi de zonificació de perillositat geològica. Aquest estudi ha de permetre disposar d’una cartografia per acotar les àrees afectades en funció del seu nivell de perillositat, establir recomanacions i aconsellar tant futures investigacions i auscultacions del terreny com possibles actuacions per mitigar els moviments. L’import total d’aquests treballs inicials és de 12.651,63 euros.
 
Una de les primeres tasques a emprendre és la realització d’un inventari dels edificis amb esquerdes. Per tal de dur-lo a terme, l’IGC ha elaborat un model de fitxa que es distribuirà als veïns per tal de recollir la major quantitat de dades possibles de manera ràpida, el que permetrà un posterior anàlisi detallat dels punts més conflictius.
 
L’Ajuntament de Bigues i Riells ha celebrat avui una reunió informativa amb els veïns per explicar els objectius i els procediments per a l’elaboració de l’estudi, a la qual han assistir representants de l’IGC i de l’empresa pública Geocat.
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 167