• El cap de l’Executiu qualifica “d’absolutament discriminatori, injust i arbitrari” l’actual repartiment dels recursos, que situa Catalunya per sota de la mitjana
Reunió amb Latam
El president amb els responsables de la companyia aèria Latam
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat aquesta nit “d’absolutament discriminatori, injust i arbitrari” el sistema de finançament autonòmic, que, ha dit, “no té en compte la capacitat econòmica dels territoris”. “Els que més s’esforcen, després són castigats, i això no té cap sentit”. Mas s’ha expressat amb aquestes paraules després que s’hagi conegut la liquidació del sistema de finançament autonòmic del 2011 i que situa Catalunya com la tercera comunitat que més aporta i la desena per quantitat que rep, per sota de la mitjana.
 
El cap de l’Executiu, en declaracions als mitjans de comunicació durant la visita aquest vespre a la seu d’ACC1Ó a São Paulo, ha denunciat “l’absoluta arbitrarietat en el repartiment dels recursos” i ha criticatl’status quo instal·lat des de fa anys, que no es mou ni un mil·límetre i que està perjudicant clarament els territoris més productius com és el cas de Catalunya”.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha recordat que els dos territoris més perjudicats de l’Estat són les Balears i Catalunya, perquè, tot i que Madrid apareix com la comunitat que més aporta ,“les xifres són enganyoses perquè s’hi concentren les grans empreses que paguen impostos a Madrid però que de fet treballen a tot l’Estat”.   
 
Reunió amb BTG Pactual i les línies aèries brasileres
 
En el decurs del seu cinquè dia de viatge oficial al Brasil, el president de la Generalitat s’ha reunit amb els responsables del banc d’inversions més important del Brasil, BTG Pactual, i amb els responsables de l’associació de companyies aèries d’aquest país i de l’aerolínea més important de Sud-amèrica, la LATAM.
 
Pel que fa a la reunió amb les aerolínies, el president ha explicat que s’ha tractat d’una trobada exploratòria perquè l’empresa Latam està en un procés de fusió i, per tant, " decisions a curt termini no prendran" però “és important sembrar i donar-los molta informació sobre les possibilitats que hi ha”. “Nosaltres tenim identificats que hi ha uns 340.000 viatgers potencials que podrien passar per Barcelona i volem que les empreses prenguin consciència d’aquest mercat”, ha dit.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Reunió amb Latam

Reunió amb Latam
JPG | 414