·        La certificació DTF és un segell d’especialització que s’atorga a les destinacions que ofereixen serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies.
 
·        Amb aquesta certificació es reforça la promoció de l’oferta turística de l’interior de Catalunya, que és una de les línies d’acció prioritàries de la Direcció General de Turisme.
 
La Directora general de Turisme i Vicepresidenta executiva de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Marian Muro, ha lliurat avui al president del Consorci de Turisme de Les Valls d’Àneu, Carlos Cortina, i als representants dels quatre municipis de la destinació, Ramon Villuendas (alcalde d’Esterri d’Àneu), Josep Cervós (alcalde de la Guingueta d’Àneu), Gemma Tizón (regidora d’Alt d’Àneu), i Montse Isus (regidora d’Espot), el diploma que els acredita com a Destinació de Turisme Familiar (DTF). Les Valls d’Àneu és la primera destinació de l’interior de Catalunya en aconseguir aquesta distinció que fins ara només tenien tretze destinacions del litoral català.
 
Durant l’acte, Muro s’ha mostrat molt satisfeta perquè “la certificació de la primera Destinació de Turisme Familiar d’interior suposa un pas endavant en la promoció turística de l’interior de Catalunya, que és una de les nostres prioritats”. Precisament, l’ACT ha treballat intensament per adaptar el model de certificació DTF, que inicialment estava pensat per a municipis del litoral, a un nou model que permeti la certificació de destinacions d’interior i de muntanya.
 
Amb un territori de gairebé 400 quilòmetres quadrats, Les Valls d’Àneu ha aconseguit aquest segell d’especialització gràcies a un entorn natural privilegiat on es troben el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, però també a una oferta turística de gran qualitat (entre la qual destaca l’estació d’Espot Esquí) i una gran varietat d’activitats per a nens: rutes adaptades per a famílies, hípica, passejades en canoa, BTT, i el festival de teatre per a nens “Esbaiola’t”, entre d’altres.
 
En aquest sentit, Muro ha volgut destacar que “l’obtenció d’aquest segell posa en valor l’esforç del sector turístic privat i les entitats públiques dels quatre municipis per oferir una oferta de qualitat i diferenciada”, i l’ha qualificat com “un cas d’èxit de la col·laboració entre el sector públic i privat per dinamitzar l’economia local a través del turisme”.
 

Què és una Destinació de Turisme Familiar?
 
La certificació de Destinació de Turisme Familiar és un segell d’especialització que atorga l’ACT a un municipi o conjunt de municipis, que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta a més d’un projecte de col·laboració público-privada, donat que els serveis poden ser ofertats tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.
 
Les destinacions certificades amb aquest segell destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront el target de client familiar. Cal tenir en compte que les famílies suposen prop del 60% de turistes que visiten Catalunya, i per això l’ACT ha treballat per consolidar aquest segell dins el mercat turístic i promocionar les destinacions DTF tant a nivell nacional com internacional.
 
Les destinacions que vulguin ser certificades com a DTF han de complir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d’establiments i serveis turístics. En el cas de les destinacions d’interior, han de comptar amb com a mínim un recurs natural (parc nacional, parc natural, paratge natural d’interès nacional o reserva natural) o una estació d’esquí, a una distància màxima de cinc quilòmetres de qualsevol dels municipis de la destinació.
 
A més, una part dels seus establiments han de comptar amb mesures específiques per a infants. Els hotels, per exemple, han de tenir baranes de seguretat per a nens als balcons i a les escales, sòls tous en zones de jocs, habitacions familiars o protectors de seguretat als endolls, entre d’altres. I els restaurants han d’oferir menús infantils, trones, pitets i canviadors de bolquers.
 
Així mateix, la destinació ha de comptar amb una oferta lúdica adreçada a infants de diferents edats. En el cas dels municipis amb estació d’esquí, aquesta ha de tenir una escola d’esquí, però també es poden oferir altres tipus d’activitats com rutes pensades per als més petits, museus i centres d’interpretació didàctics, esports d’aventura amb una oferta adequada per a nens, etc.
 
En l’actualitat, el segell DTF compta amb 13 destinacions certificades de costa: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Lloret de Mar, Roses i Torroella de Montgrí-L’Estartit, a la Costa Brava; Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Santa Susanna, a Costa Barcelona; i Calafell, Cambrils, Salou i Vila-Seca/La Pineda Platja a la Costa Daurada. A més, Berga i Les Muntanyes de Prades, a l’interior, i Platja d’Aro/Castell d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, a la costa, es troben en procés de certificació.

1  

Fitxers adjunts

D'esquerra a dreta: Gemma Tizón, regidora d'Alt Àneu; Josep Cervós, alcalde de La Guingueta d'Àneu; Carlos Cortina, President del Consorci de Les Valls d'Àneu; Marian Muro, directora general de Turisme; Ramon Villuendas, alcalde d'Esterri d'Àneu; i Montse Isus, regidora d'Espot

D'esquerra a dreta: Gemma Tizón, regidora d'Alt Àneu; Josep Cervós, alcalde de La Guingueta d'Àneu; Carlos Cortina, President del Consorci de Les Valls d'Àneu; Marian Muro, directora general de Turisme; Ramon Villuendas, alcalde d'Esterri d'Àneu; i Montse Isus, regidora d'Espot
JPG | 1470