·       El cap de l’Executiu afirma en una entrevista a aquesta cadena de televisió brasilera que Catalunya “és la primera economia d’Espanya i del sud d’Europa”
El president Mas, en un moment de l'entrevista
El president Mas, en un moment de l'entrevista
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat en una entrevista a la cadena de televisió brasilera Globo News que quan un país vol votar per decidir el seu futur “és molt difícil dir-li que no per sempre, en algun moment s’haurà d’obrir alguna porta, alguna via perquè els catalans puguin votar”.
 
A preguntes de la periodista Denise Barbosa sobre el futur de Catalunya dins de la Unió Europea, el cap de l’Executiu recorda que “ja és dins de la UE perquè pertany a Espanya i ja estem aplicant totes les normes europees”. I afegeix que “tenim tots els drets i els deures de la Unió Europea i, per tant, entenem que si un dia Catalunya votés a favor de la independència del país seria lògic que hi hagués un procés ràpid perquè s'hi pogués quedar, perquè ja hi és”.
 
Pel que fa a la situació econòmica de Catalunya, Artur Mas ha explicat que “som la primera economia d’Espanya i del sud d’Europa” i ha subratllat que “estem fent un gran esforç d’internacionalització de la nostra economia”, com ho demostra la seva visita al Brasil amb més de 50 empreses catalanes.
 
Catalunya, que té una economia que es pot orientar molt bé a l’exterior, necessita situar-se al món i dintre d’aquest món avui dia el Brasil forma part dels països que tenen més capacitat de creixement”, ha assenyalat Artur Mas, que ha afegit que hi ha moltes empreses catalanes que han invertit des de fa temps, estan invertint o estan fent negocis amb el Brasil.
 
Globo News és el canal de notícies d'Organizaçoes Globo, el primer a emetre notícies les 24 hores a la televisió de Brasil. Pertany al grup de televisió de pagament Globosat.