Empresa i Treball

MODA

Brain&Beast, Premi 080 Barcelona Fashion a la Millor Col·lecció

query_builder   11 juliol 2013 19:04

event_note Nota de premsa

MODA

Brain&Beast, Premi 080 Barcelona Fashion a la Millor Col·lecció

 
·        El jurat internacional de 080 ha escollit la col·lecció “Décalogue. Part VI. Exòtica”, de la firma Brain&Beast com la millor de la dotzena edició de la passarel·la catalana. El dissenyador Selim de Somavilla ha rebut una Menció Especial.
 
·        Aquesta tarda també han presentat les seves propostes Justicia Ruano, Josep Abril, i Miríam Ponsa, guanyadora del Premi 080 Barcelona Fashion de l’anterior edició.
 
·        Aquest vespre, a les 21 hores, tindrà lloc la desfilada “The Best Fashion T-Projects 2013”, en el marc de la 35a edició del MODAFAD, i posteriorment, es lliuraran els MODAFAD Fashion Awards.
 
 
La firma Brain&Beast ha estat el guanyadora del Premi 080 Barcelona Fashion per la seva col·lecció “Décalogue. Part VI. Exòtica”. La vicepresidenta del Govern i presidenta en funcions, Joana Ortega, acompanyada del gerent del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM), Miquel Rodríguez, i dels membres del jurat internacional del 080, ha lliurat aquesta tarda el guardó que distingeix la millor col•lecció d’aquesta dotzena edició de la passarel•la de moda catalana, i que està dotat amb 20.000 euros. El dissenyador Selim de Somavilla ha rebut una Menció Especial per la seva col·lecció “Three Thousand Words”.
 
La presidenta del Govern en funcions ha felicitat als guanyadors i ha destacat “l’èxit d’aquest 080”, que es clausura demà. Així mateix, Ortega ha recordat que “es tracta d’un èxit de tots, dissenyadors, indústria, públic i mitjans” i ha afegit que “ara el repte és anar millorant edició rere edició “
 
El jurat internacional d’aquesta dotzena edició del 080 Barcelona Fashion, està integrat per la directora de l’IED Moda de Milà i presidenta del jurat, Sara Azzone; el dissenyador de calçats i analista de moda, Carlos Puig Padilla; els estilistes FERMIN & GILLES; l’empresària especialitzada en moda, Isabel Estrany Pons; i el periodista i comissari independent, Federico Poletti.
 
 
Els guanyadors: Brain&Beast amb la col·lecció “Décalogue. Part VI. Exòtica”
.
La col·lecció “Décalogue. Part VI. Exòtica”, és la sisena part del decàleg ideat pels dissenyadors de la marca, Ángel Vilda, César Olivar i Verónica Raposo. Segons la presidenta del jurat internacional, Sara Azzone, el jurat ha valorat el caràcter “lluminós i festiu de les propostes de la firma”. Es tracta d’una col·lecció molt estiuenca, divertida, amb camises i samarretes oversized, mocadors de seda i mocadors palestins (kaffiyes) com a complement fetitxe i fins i tot aplicats a pantalons i camises. Teles de cotó, lli, en colors molt vius i estampats de flors. Els estilismes s’ha completat amb jerseis de punt de la firma Senyor Pablo, i ulleres de sol de Hyde’s Spectacles.
 
La firma Brain&Beast va néixer a Barcelona al 2010, de la mà dels dissenyadors Ángel Vilda, que prèviament havia comercialitzat la seva pròpia marca, César Olivar, amb àmplia trajectòria en l’àmbit de les arts escèniques, i Verónica Raposo, dissenyadora i antiga alumna d’ambdós.
 
Ruano, Abril i Ponsa, en la sessió de  tarda de la passarel·la 080
 
La dissenyadora Justicia Ruano ha obert aquesta tarda la passarel·la del 080 amb la col·lecció per a dona “La Bellesa de la repetició”. La creadora, que treballa entre Barcelona i Londres i es caracteritza per uns dissenys depurats, de línies suaus i ornamentats, proposa per a la propera primavera-estiu una col·lecció que parteix de dos conceptes: el moviment i la repetició. Amb aquest punt de partida, Ruano ha presentat una sèrie de dissenys que representen repeticions amb petites variacions, i aconsegueix el moviment, aplicant teixits molt vaporosos, com gases i sedes, obertures, volants i serrells. Els colors de la col·lecció són tota la paleta de “pastels”; des del maquillatge, vainilla, groc, mint, passant pel verd i el metal·litzat.
 
Josep Abril ha pres el relleu a Ruano, per presentar la seva col·lecció “ICE SS#2013N33”. Abril, fidel al seu estil, proposa per a la primavera-estiu 2014 un home sobri i auster. El negre és el color estrella de la col·lecció, només trencat discretament pel blau plom en les seves diferents tonalitats. Abril aposta per les maxilevites, les americanes assimètriques, els pantalons de tir baix amb mitges sobrefaldilles i la faldilla-pareo, tot plegat per donar moviment als dissenys.
 
Després del lliurament del Premi 080, Míriam Ponsa, guanyadora del guardó en l’anterior edició, presenta la seva col·lecció “Raiers”. Ponsa presenta dissenys inspirats en l’ofici ancestral del raier, consistent en la construcció de barques de fusta i en el transport pels rius. Ponsa ha treballat el brodat manual amb texit de seda i ha fet un especial tractament del teixit, erosionant la peça a la intempèrie un cop confeccionada. Les formes àmplies de les peces es combinen amb altres més estructurades. Els teixits utilitzats són la seda, el voile de cotó, el lli resinat i la sarja. Els colors giren entorn els blaus, verds i grisos.
 
 
Calendari passarel·la 080: Divendres 12 de juliol de 2013
 
10.30h.- CÓNDOR/ BÓBOLI
12.00h.- BCN BRAND/NAULOVER/TORRAS
13.30h.- PUNTO BLANCO/SLAZENGER
16.00h.- ESCORPION
21.00h.- FINAL ELITE MODEL LOOK 2013
 
 
A més de les desfilades, dins el programa d’activitats paral·leles, demà divendres, jornada de cloenda, de 12 a 14 hores, el fotògraf de prestigi internacional Manuel Outumuro impartirà a l’auditori del DHUB la master class “La imatge vestida”.Outumuro aprofundirà en la comunicació visual del món de la moda, des dels seus orígens il·lustrats fins a la inclusió de la fotografia. Un recorregut cronològic per la història de la indumentària, a través de les imatges que els grans mestres de la fotografia van llegar a la indústria de la moda.
 
Després d’una formació acadèmica com a dissenyador gràfic, Manuel Outumuro va passar al món de la fotografia d’una manera totalment autodidacta. Té cinc llibres de fotografia editats, col•labora habitualment amb les publicacions més prestigioses, ha participat en diferents mostres col•lectives i ha realitzat diverses exposicions individuals.

5  

Fitxers adjunts

Els guanyadors, amb la pta en funcions, Joana Ortega, i jurat internacional, i a la dreta, el gerent de CCAM, Miquel Rodríguez. EN segon pla, a l'esq, Selim de Semovilla

Els guanyadors, amb la pta en funcions, Joana Ortega, i jurat internacional, i a la dreta, el gerent de CCAM, Miquel Rodríguez. EN segon pla, a l'esq, Selim de Semovilla
JPG | 689

Disseny de Justicia Ruano

Disseny de Justicia Ruano
JPG | 1133

Disseny de Brain&Beast

Disseny de Brain&Beast
JPG | 1550

Disseny de Brain&Beast

Disseny de Brain&Beast
JPG | 1729

Disseny Josep Abril

Disseny Josep Abril
JPG | 1017