Territori

El conseller Santi Vila inaugura a Vila-seca l'exposició 'Raval de la Mar, la Mar és el Camí'

query_builder   12 juliol 2013 20:15

event_note Nota de premsa

El conseller Santi Vila inaugura a Vila-seca l'exposició 'Raval de la Mar, la Mar és el Camí'

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha inaugurat avui l’exposició ‘Raval de la Mar, la Mar és el Camí’, a la Sala Polivalent de l’Ajuntament de Vila-seca. La mostra permet visualitzar un total de 13 panells informatius on apareixen diversos detalls del projecte del Raval de la Mar, imatges de l’abans i l’ara i la projecció d’un audiovisual sobre l’execució d’aquesta via de comunicació.
Raval de la Mar
L’exposició ‘Raval de la Mar, la Mar és el Camí’ es traslladarà al Centre Cívic i Cultural de la Pineda a patir del proper divendres 19 de juliol. La inauguració oficial del Raval de la Mar, que ja està en servei, es durà a terme el dissabte 27 de juliol a partir de les 11.00h al Santuari de la Mare de Déu de la Pineda i serà presidida pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.
 
El Raval de la Mar
 
Les obres del Raval de la Mar, amb un pressupost de 25,1 MEUR, han estat finançades per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Vila-seca. Coneguda com una via cívica de caràcter urbà, permet la circulació de vehicles i el moviment de persones i bicicletes, fruit de les seves àmplies voreres, així com l’accés directe al Parc de la Torre d’en Dolça, a la zona de serveis de Port Aventura i al Santuari de la Mare de Déu de la Pineda, entre d’altres.
Atès el seu caràcter urbà compta amb zones d’aparcament, enllumenat, voreres i un carril bici al llarg de tot el recorregut, des de la Via Màxima, a Vila-seca, fins a la plaça de la Unió Europea, a la Pineda.
 
Les obres han consistit en la construcció d’una avinguda principal, de 3,3Km de longitud amb dues calçades de dos carrils separades per una mitjana i amb la construcció d'una passarel·la elevada per damunt de l’A-7, així com la construcció del carrer dels Prats, un vial de servei segregat, per a camions de gran tonatge i mercaderies classificades, que discorre paral·lel a l’avinguda principal des de la rotonda de l’A-7 fins a la rotonda de la Piconadora. Entre l’avinguda principal i el vial de servei segregat per a camions s’ha consolidat una zona verda de més de 7 hectàrees.

2  

Imatges

Fotografia. Autor: Carles Fargas

Fotografia. Autor: Carles Fargas 594

Fotografia. Autor: Carles Fargas

Fotografia. Autor: Carles Fargas 366

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 190