Servei Català de Trànsit

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 12 al 14 de juliol

Fins a les 20.00 h d'aquest diumenge no hi ha hagut cap víctima mortal a les carreteres i autopistes catalanes

query_builder   14 juliol 2013 20:10

event_note Nota de premsa

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 12 al 14 de juliol

Fins a les 20.00 h d'aquest diumenge no hi ha hagut cap víctima mortal a les carreteres i autopistes catalanes

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que la xarxa viària catalana no ha registrat cap víctima mortal aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres, dia 12, fins a les 20.00 h d’avui diumenge, 14 de juliol.
Pel que fa a la mobilitat, les retencions més destacades de retorn a l’àrea metropolitana de Barcelona d’avui diumenge a la tarda, han estat:
 
C-31: 7,5 km entre Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro per anar cap a Llagostera.
C-65: 6 km a Llagostera en direcció la C-35 i l’AP-7.
C-32: 6 km a Mataró i 4,5 km a Alella en sentit nord.
AP-7: 5 km a La Roca del Vallès i 3 km a Sant Celoni en sentit sud.
C-31: 5 km a El Prat de Llobregat en sentit nord.
N-II: 4,5 km a Medinyà en direcció Girona.
C-16: 4 km a Guardiola de Berguedà en sentit sud (tram afectat per pluja).
N-340: 4 km a Torredembarra i 3 km a Roda de Berà en direcció Barcelona.
B-10: Hi ha hagut uns 3 km d’aturades entre el Nus de la Trinitat i Gran Via en sentit sud a causa d’unes obres que han finalitzat a les 18.40h i que han provocat el tall d’un i dos carrils en direcció Nus del Llobregat.
C-32: 2 km a Viladecans en direcció la capital catalana.
AP-7: 0,5 km a Figueres en direcció nord. S’ha tallat 1 carril per retirar un vehicle accidentat a primera hora de la tarda.
- També cal destacar que a causa d’esllavissades s’ha tallat un carril a la C-17: 1 carril tallat  a Montesquiu en direcció Ripoll. Les esllavissades han estat conseqüència de les pluges que han caigut durant la tarda en aquesta zona i a diversos punts del Pirineu, Prepirineu i Catalunya Central. El Servei Català de Trànsit demana  que s’extremi la prudència en cas de circular amb pluja, cal reduir la velocitat i augmentar la distància de seguretat per evitar accidents.
  
Al llarg d’aquest matí, hi ha hagut retencions a diverses vies:
 
C-58: 4,5 km a Montcada i Reixac en direcció Barcelona.
C-65: 3 km a Llagostera en direcció Platja d’Aro.
B-10: 3 km entre el Nus de la Trinitat i Gran Via en sentit Llobregat. Com a conseqüència de les obres que  han tingut  lloc  en aquest tram s’han tallat 2 carrils en sentit sud des de  les 10h del matí.
C-32: 2 km a Palafolls en sentit nord.
C-32: 1 km a Castelldefels en sentit sud.
 
 
Ahir dissabte la situació viària va ser complicada sobretot durant el matí i migdia  a causa de l’elevada mobilitat i d’alguns accidents de trànsit. Les retencions més destacades  es van localitzar sobretot en vies que enllacen amb la Costa Brava:
 
AP-7: Fins a 14 km entre Maçanet de la Selva i Fogars de la Selva i 3 km a Montornès del Vallès en sentit nord.
C-65: 7 km a Llagostera en direcció Platja d’Aro.
C-C32: 3 km a Argentona en sentit nord.
GI-600: 5 km a Tordera per anar cap a Blanes.
C-32: 2 km a Palafolls en direcció Girona.
C-32: 2 km a Castelldefels en sentit sud.
 
 
A més, a la C-15 a Capellades es va fer pas alternatiu a causa d’un sinistre entre entre un turisme i una motocicleta. A la C-25 a Santa Coloma de Farners, un accident entre una autocaravana i un turisme ca provocar el tall d’un carril en sentit nord. La C-58 va registrat 1,5 km d’aturades a causa d’una col·lisió i el tall d’un carril  a l’entrada de la capital catalana. Cap al migdia a la B-10 es van formar fins a 4 km de cues des de Sant Adrià de Besòs fins al Nus de la Trinitat a conseqüència d’un accident que va derivar en el tall d’un carril.  A l’Alt Empordà, a la GI-614 a Roses hi va haver un accident amb una moto implicada que va causar el tall de la via i que es fes posteriorment pas alternatiu. Per últim, cap  a les 17.15h una topada entre dos turismes a la BV-2111 a Sant Pere de Ribes, va obligar a tallar la calçada en els dos sentits durant més de dues hores.
 
Pel que fa a divendres a la tarda, es van registrar algunes incidències de trànsit que van provocar complicacions:
 
-  BV-2135: Tallada a Torre de Claramunt per retirar un vehicle accidentat.
-  AP-7: 1 carril tallat a Llinars del Vallès en sentit nord a causa d’un accident  amb 2 vehicle implicats. Fins a 8 km de retencions. 
 - AP-7: 1 carril tallat a Santa Perpètua de Mogoda en sentit Tarragona com a conseqüència d’un sinistre i 3,5 km d’aturades.
 
 
D’altra banda, va haver retencions  les Rondes de Barcelona: 6 km d’aturades a la B-20 entre Pedralbes i Vall d’Hebron en sentit nord i a la B-10, l’avaria d’un vehicle va provocar el tall d’un carril a l’altura de Zona Franca en direcció Nus del Llobregat i 1 km de cues.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en pdf

Nota de premsa en pdf
PDF | 67