Protecció Civil

Protecció Civil activa l'alerta del pla TRANSCAT per una petita fuita en un camió que transporta mercaderies perilloses a Banyoles (Pla de l'Estany)

query_builder   15 juliol 2013 16:52

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'alerta del pla TRANSCAT per una petita fuita en un camió que transporta mercaderies perilloses a Banyoles (Pla de l'Estany)

  • El camió que transporta àcid sulfúric rebaixat al 70% (producte corrosiu) ha patit una petita fuita
  • En aquests moments els Bombers de la Generalitat han posat un recipient per recollir la fuita mentre arriba una cisterna de Barcelona per fer el transvasament
  • Policia Local de Banyoles ha acordonat la zona de l’incident i ha tallat el trànsit dels carrers adjacents per evitar l’efecte tafaner i facilitar les tasques dels equips d’emergència
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), per un camió de transport de mercaderies perilloses que ha patit una fuita a la GIV-5136, a l’entrada de Banyoles (Pla de l’Estany). El camió transportava àcid sulfúric rebaixat al 70% (número ONU 1830, NIP 80), substància corrosiva.
 
El mateix camioner hauria posat una galleda per recollir el producte. Tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, inclòs el Furgó de Risc Químic, han arribat al lloc de l’incident i han confirmat que la fuita és petita i en forma de degoteig. En aquests moments, els Bombers estan fent un “procés de recirculació” del producte, col·locant un recipient a sota de la fuita i amb una bomba tornen a ficar l’àcid dintre de la cisterna, a l’espera que arribi un camió cisterna, gestionat per l’empresa, que ve des de Barcelona per fer el transvasament de la càrrega.
 
Tot i que l’incident no requeria mesures preventives d’autoprotecció per a la ciutadania, Policia Local de Banyoles ha acordonat la zona, ha tallat el trànsit dels carrers adjacents i ha demanat a la gent que no s’apropi per evitar l’efecte tafaner i facilitar les tasques dels equips d’emergència.