Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí afirma que una bona manera de millorar la qualitat de vida dels ciutadans és apostar pels espais verds

El conseller ha lliurat les distincions Viles Florides 2012-2013

query_builder   15 juliol 2013 18:26

event_note Nota de premsa

Pelegrí afirma que una bona manera de millorar la qualitat de vida dels ciutadans és apostar pels espais verds

El conseller ha lliurat les distincions Viles Florides 2012-2013

moment de l'acte
moment de l'acte
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Marià Morera, ha presidit el lliurament de les distincions Viles Florides 2012-2013.
 
Pelegrí ha encoratjat els municipis a participar en iniciatives com aquesta, ja que contribueixen a millorar la qualitat de vida dels seus habitants, tot fent les seves viles més atractives. També ha agraït a la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) per promoure aquesta iniciativa i pels esforços que dedica a fer créixer el mercat català de la flor.
 
El conseller ha remarcat el dinamisme del sector de la planta ornamental, amb requeriments elevats per explotació quant a tecnologia i mà d’obra, i, per tant, amb renovació i inversió constants. De fet, aquest sector genera anualment prop de 200 milions d’euros i representa prop del 3% de la Producció Final Agrària, amb una forta tendència cap a la producció de planta ornamental que, cada vegada més, desplaça el conreu de flor tallada.
 
Per a Pelegrí, “la jardineria no només és una activitat econòmica sinó que també és una eina per a la conservació i millora de l’entorn i del medi ambient”. Conscients de la importància d’aquest sector, des del Departament d’Agricultura, ha dit el conseller, estem treballant en diferents línies. Així, el conseller ha explicat que aviat es publicarà la nova ordre d’ajuts i de regulació de les ADV, i s’està treballant en la nova normativa de vivers i en un estudi sobre la recollida d’aigües pluvials del Maresme. Pelegrí també ha recordat que s’està treballant en la nova normativa per a desenvolupar el nou decret d’ús sostenible dels plaguicides.
 
Catalunya representa la quarta Comunitat Autònoma productora de planta ornamental, amb el 20% del total estatal, i per darrera d’Andalusia, Múrcia i la Comunitat Valenciana.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

moment de l'acte

moment de l'acte
JPG | 724