Direcció General de Comunicació

Sanejament

El Govern millora el sanejament del municipi de Piera, a l'Anoia

query_builder   16 febrer 2010 14:20

event_note Nota de premsa

El Govern millora el sanejament del municipi de Piera, a l'Anoia

 
 
  • Els nuclis de Can Bonastre i Can Cairot es connectaran amb la depuradora de Masquefa mitjançant 5,5 quilòmetres de xarxa de col·lectors
  • S’invertiran més de 2,3 milions d’euros en els treballs, que tindran una durada de nou mesos
 
El Govern ha impulsat avui la millora del sanejament del municipi de Piera, a la comarca de l’Anoia, amb la connexió dels nuclis de Can Bonastre i Can Cairot amb la depuradora de Masquefa. Aquests treballs, que tindran un cost superior als 2,3 milions d’euros, consistiran en la construcció de més de 5,5 quilòmetres de canonades i dues estacions de bombament, per així transportar les aigües residuals a la depuradora.
 
Mitjançant aquesta actuació es possibilitarà aconseguir una important i imprescindible millora sanitària i mediambiental del riu Anoia i de l’entorn general del municipi. La duració aproximada de les obres previstes és de 9 mesos, a comptar des de l’ocupació física dels terrenys.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern el juliol del 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Actualment, hi ha 369 depuradores en funcionament que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana. Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament que estaran en funcionament, amb una inversió total de 1.526 milions d’euros.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia