Direcció General de Comunicació

Fruita

El sector de la fruita dolça disposarà d'una nova línia de préstecs de l'ICCA

query_builder   16 febrer 2010 14:30

event_note Nota de premsa

El sector de la fruita dolça disposarà d'una nova línia de préstecs de l'ICCA

 
 
  • Es pretén ajudar així les explotacions amb dificultats econòmiques, de manera que cada beneficiari podrà rebre 5.000 euros per hectàrea
 
El Govern ha aprovat avui l’acord pel qual s'autoritza l'Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) a atorgar préstecs per al finançament de situacions extraordinàries de davallades de renda en explotacions agràries. En concret, els crèdits aniran destinats a les explotacions agràries del sector de la fruita dolça que han sofert una forta davallada de renda en la darrera campanya.
 
El Govern creu que situacions d’aquest tipus poden produir, d’una banda, un abandonament de les explotacions amb titulars més joves, que han realitzat inversions per a la seva modernització. De l’altra, pot suposar la reducció de la competitivitat de la resta d’explotacions, que poden tenir problemes per afrontar noves inversions i fins i tot dificultar la realització de les feines mínimes de manteniment.
 
En total, l’import màxim dels crèdits és de cinc milions d’euros, i cada beneficiari en podrà rebre 5.000 per hectàrea. Les persones interessades tenen fins al 31 de maig de 2010 per presentar les sol·licituds de préstec que concedirà l’ICCA a un tipus d’interès variable igual a l’EURIBOR a un any, més un diferencial de 2 punts.
 
El termini d’amortització del crèdit serà d’un màxim de 5 anys amb el primer any de carència d’amortització de capital i venciments trimestrals. En aquests préstecs s’aplicarà únicament una comissió d’obertura del 0,50 % de l’import del préstec formalitzat, i no es cobrarà cap comissió d’estudi
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia