Direcció General de Comunicació

El Govern destina gairebé quatre milions d'euros al foment d'actuacions de caràcter social, cívic i associatiu destinades a infants i joves

El Govern destina gairebé quatre milions d'euros al foment d'actuacions de caràcter social, cívic i associatiu destinades a infants i joves

query_builder   16 juliol 2013 15:14

event_note Nota de premsa

El Govern destina gairebé quatre milions d'euros al foment d'actuacions de caràcter social, cívic i associatiu destinades a infants i joves

  • El Consell Executiu ha renovat les subvencions a les sis grans federacions d’educació en el lleure
  • 1,7 milions d’euros es destinaran a beques i cohesió social
El Govern de la Generalitat destinarà aquest 2013 un total de 3.979.699 euros al foment d’actuacions de caràcter social, cívic i associatiu destinades a infants i joves. La dotació s’emmarca en les subvencions anuals que el Departament de Benestar Social i Família atorga a les sis grans federacions d’educació en el lleure que existeixen a Catalunya. En concret, entre la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) i la Direcció General de Joventut (DGJ), la partida es distribuirà així:
 
ENTITAT
IMPORT
Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d’Esplai
889.597 €
Fundació Pere Tarrés
475.550 €
Escoltes Catalans
321.570 €
Fundació Catalana de l’Esplai
974.464 €
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
684.490 €
Moviment Laic i Progressista
634.028 €
TOTAL
3.979.699 €
 
 
La col·laboració entre la Generalitat i les federacions s’emmarca en la pròrroga de convenis signats entre ambdues parts en exercicis anteriors. Una i altra expressen la voluntat compartida de continuar aquesta col·laboració per a l’any 2013 amb la signatura d’un nou conveni.
 
 
1,7 milions per a beques i cohesió social
Entre les prioritats de l’acord vigent, destaca l’atorgament de beques per a facilitar la participació dels infants i joves amb necessitats especials a les activitats pròpies de l’educació en el lleure, com ara els que viuen en entorns familiars amb rendes baixes, amb risc d’exclusió social o que pateixen algun tipus de discapacitat física, psíquica o sensorial, entre d’altres, garantint la igualtat d’oportunitats de tots els infants.  
 
La voluntat compartida del Govern i les entitats és promoure ajuts per facilitar la participació dels infants i dels joves a les activitats de l’educació en el lleure. Uns ajuts centrats en els col·lectius amb necessitats especials per tal de garantir la igualtat d’oportunitats i que tots els menors puguin anar de colònies, independentment de la seva situació social.
 
En aquest sentit, del total de 3.979.699 euros es destinen a programes de beques i reforç de la cohesió social, aproximadament, 1,7 milions d’euros, un import superior al de l’any anterior.
 
D’altra banda, la transferència de recursos de la Generalitat cap a les entitats acordat en el Consell Executiu també inclou el finançament de projectes de reforç del voluntariat i el teixit associatiu, d’intervenció en barris i poblacions d’interès social, de promoció de la cohesió social o de lluita contra la discriminació per raó de sexe, edat, origen o classe social, entre d’altres.
 
L’educació en el lleure és una intervenció educativa en el temps lliure dels infants i joves fora de l’ensenyament reglat i de l’àmbit familiar. Els centres d’esplai i els agrupaments escoltes són les associacions juvenils on es porten a terme les activitats durant tot l’any. La seva funció educativa és la transmissió de valors individuals i col·lectius, tot contribuint a l’educació integral gràcies als recursos que ofereixen les activitats pròpies del temps d'esbarjo. Alguns dels pilars principals de l’educació en el lleure són la participació, la transformació social, la natura, l’aventura, l’educació o la ciutadania.
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia