Direcció General de Comunicació

El Govern signarà un acord amb l'Argentina per potenciar les relacions institucionals i econòmiques

query_builder   16 febrer 2010 14:40

event_note Nota de premsa

El Govern signarà un acord amb l'Argentina per potenciar les relacions institucionals i econòmiques

 
 
  • L’acord preveu la creació de societats mixtes entre petites i mitjanes empreses i aliances estratègiques per potenciar les relacions comercials entre els dos països
  • Altres àrees de cooperació seran, per exemple, la cultura, el turisme, la sanitat, l’agricultura i l’educació
 
El Govern i la República d’Argentina signaran properament un memoràndum d’entesa per potenciar les relacions institucionals i econòmiques entre els dos països. D’aquesta manera, Catalunya i l’Argentina cooperaran en àmbits considerats d’interès comú, amb especial incidència en l’econòmic i empresarial.
 
De fet, el suport a les petites i mitjanes empreses és un dels àmbits d’actuació prioritaris de l’acord, que preveu promoure la creació de societats mixtes entre empreses i aliances estratègiques. També s’assistirà les pimes que vulguin desenvolupar activitats econòmiques en algun dels dos països, proporcionant-los informació de mercat i l’assessorament tècnic necessari.
 
Així mateix, els dos governs treballaran estretament per estimular les oportunitats comercials als dos països i amb aquesta finalitat impulsaran activitats de promoció conjuntes, com tallers, seminaris, intercanvis, missions i fires comercials i turístiques. Més enllà del sector comercial, els governs de Catalunya i Argentina cooperaran en altres àmbits d’interès comú, com són el social i de promoció dels drets humans, la sanitat, l’agricultura, el medi ambient, la cultura, el turisme, l’educació i el desenvolupament local.
 
Per identificar les prioritats d’actuació, concretar-les i fer-ne el seguiment posterior, es crearà un comitè mixt integrat per representants dels dos executius. Aquesta comissió aprovarà un pla de treball biennal, que detallarà les accions concretes, avaluarà el desenvolupament del pla i adoptarà recomanacions en funció dels resultats obtinguts.
 
Al llarg d’aquesta legislatura el Govern ha signat un total de 175 acords, entre els quals hi ha acords amb 27 governs estatals o subestatals, en compliment del que fixa l’article 195 de l’Estatut d’autonomia que atorga a la Generalitat competències per subscriure acords de col·laboració per promocionar els interessos de Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia