Direcció General de Comunicació

Altres Acords de Govern

query_builder   16 febrer 2010 14:41

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

 
174 milions d’euros per al PUOSC 2010
El Govern ha aprovat dins del marc del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC) 2008-2012, el pla anual del 2010. Es realitzaran inversions en obra pública per un total de 471,6 milions d'euros per a la realització de 1.077 projectes repartits per tot el territori. Les subvencions suposen 174 milions d'euros, la xifra més alta aprovada mai en una anualitat del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya.
 

Prop d’un milió d’euros a l’execució d’obres i adquisició d’equipaments per a museus
 
El Govern ha aprovat avui destinar 998.900 euros per dotar la convocatòria de concurs públic per a la concessió de subvencions per a l’execució d’obres i l’adquisició d’equipaments per a museus. Les subvencions es convocaran els anys 2010 i 2011, i hi podran optar les corporacions locals, les fundacions i les entitats privades sense ànim de lucre.
 
De la quantitat aprovada, l’import destinat a ens locals és de 798.000 euros, a les fundacions privades els corresponen 120.000 euros, i 80.000 euros a les institucions sense finalitat de lucre.
 
 
Conveni perquè Barcelona aculli el Mobile World Congress fins al 2012 
El Govern ha autoritzat subscriure un conveni amb l’empresa GSMA LTD, per a la celebració del Mobile World Congress a la ciutat de Barcelona els anys 2010, 2011 i 2012. La celebració d’aquest esdeveniment a la ciutat de Barcelona comporta beneficis importants d’imatge i posicionament no només per a la capital catalana, sinó per a tot el país, i per extensió per a les seves empreses. Per això el Govern treballa per tal de consolidar Barcelona i Catalunya com una referent en innovació en el sud d'Europa.
 
 
1,5 milions d’euros al foment del cinema doblat i subtitulat en català 
 El Govern ha aprovat destinar 1,5 milions d’euros a augmentar les estrenes comercials de llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana per a l’any 2010. Aquesta actuació s’emmarca en el Pla de Govern 2007-2010, que preveu el desenvolupament d’un nou marc estratègic que reforci el cinema en català i el cinema doblat o subtitulat en aquesta llengua en tots els seus formats. Aquesta línia d’ajuts al doblatge o a la subtitulació en català, està preferentment adreçada a pel·lícules per al públic infantil i familiar. El termini de presentació de sol·licituds per a aquests ajuts s’iniciarà amb la seva publicació al DOGC i es tancarà el 30 de setembre.
 
 
Catalunya Presenta. Associaçao Cultural, reconeguda oficialment pel Govern 
El Govern ha donat reconeixement oficial al centre Catalunya Presenta. Associaçao Culturalde Portugal, convertint-la així en una de les 123 comunitats catalanes de l’exterior (CCE) que treballen amb el suport del Govern per projectar Catalunya al món.
 
Amb aquest reconeixement, l’associació podrà beneficiar-se d’un ampli catàleg de serveis, com ara, l’enviament de publicacions periòdiques catalanes, l’organització de cursos de català, ajuts a la creació de pàgines web, beques per a estudis de postgrau a Catalunya, estades a Catalunya destinades a joves, exposicions internats o descomptes per poder veure la Televisió de Catalunya Internacional (TVCi).
 
Les Comunitats Catalanes de l’Exterior són les agrupacions privades de gent catalana i estrangera catalanòfila arreu del món (casals, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials, etc.) que el Govern reconeix per acord oficial. Aquestes entitats tenen com a objectius principals la promoció de Catalunya entre la societat civil i el suport a la gent catalana resident a l’exterior de Catalunya. Actualment hi ha comunitats a l’exterior oficialment reconegudes a gairebé 40 països d’arreu del món.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia