• La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha fet aquesta afirmació avui al matí al Parlament
 
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat avui en seu parlamentària que l'exposició lingüística és un dels factors clau per a l'aplicació del nou Marc per al plurilingüisme. Rigau n'ha parlat en resposta a una pregunta al Parlament que li ha formulat el grup de Convergència i Unió.
 
La titular del Departament ha afirmat que l'anglès és un objectiu de primer ordre i per aquest motiu, el Marc per al plurilingüisme "fa una aposta metodològica" que té com a referents els marcs europeus. Per poder arribar a acomplir els marcs europeus, Rigau ha explicat que hi haurà una presència més gran de la llengua estrangera "sense renunciar al català com a llengua vehicular de referència normalment emprada".
 
Amb el pla experimental que s'inclou en el nou Marc per al plurilingüisme, es preveu realitzar unitats de distintes assignatures en anglès i s'oferiran nous materials curriculars. Rigau ha recordat que no es tracta de marcar hores i percentatges sinó de tenir en compte "la presència i hores d'exposició" a l'hora de treballar una llengua i ha subratllat que el grau d'exposició és un dels aspectes clau del nou marc. En aquest sentit ha afegit: "no té sentit plantejar l'ensenyament per hores o percentatge sinó per les habilitats que es poden adquirir".