Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat manté l'ALERTA del pla INUNCAT per l'episodi de pluges acompanyat de tempestes amb calamarsa

query_builder   17 juliol 2013 22:01

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat manté l'ALERTA del pla INUNCAT per l'episodi de pluges acompanyat de tempestes amb calamarsa

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l’ALERTA del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar.
 
La darrera previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, en la franja de les 20.00 h fins a les 02.00 de la propera matinada, amplia l’afectació territorial a les comarques del nord est, Catalunya Central i la Cerdanya. I es manté la mateixa afectació a les comarques de Ponent i de Terres de l’Ebre pel front que ve de l’Aragó.
 
Per demà, es manté l’afectació generalitzada a tot Catalunya durant les hores centrals del dia excepte al Segrià i algunes comarques del litoral central, però amb menor probabilitat de tempestes que avui.
 
Avui les tempestes s'han concentrat a les comarques del Pirineu i Prepirineu creuant d'oest a est. Les tempestes s'han mantingut més al nord del previst inicialment. Fora del Pirineu i Prepirineu no hi ha hagut afectació, excepte alguns punts del litoral i prelitoral nord gironí.
 
L’SMC informa que en general no s’han registrat superacions de llindar com a conseqüència de la rapidesa de les tempestes. No obstant, a Ripoll han caigut 40 litres entre les 18:00 i les 20:00 hores i han arribat a descarregar fins a 20 litres en 20 minuts.
 
Hores d’ara no es registren incidències greus a conseqüència de les pluges.
 
Des de les 16:00 hores i fins a les 21:30 hores, els Bombers de la Generalitat han atès petits incidents derivats de les pluges que han caigut aquesta tarda. Han treballat en una desena d’avisos per problemes d’acumulació puntual d’aigua en carrers o baixos d’edificis i per retirar arbres o pedres de la via pública.
 
Aquesta tarda s’ha produït una esllavissada a la C-13 a Rialp i com a conseqüència la via ha quedat tallada. El Centre i Control de Carreteres de Vic informa que hores d’ara la via ja està neta i es pot circular amb normalitat.
 
D’acord amb les informacions d’Endesa, com a conseqüència d’un llamp, s’ha produït l’afectació de subministrament elèctric a Moià que ha afectat a 3.149 clients. Hores d’ara queden 25 clients afectats.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua també informa que no es registren cabals destacables.
 
El municipi de Tremp manté activat el seu Pla d’Actuació Municipal en fase d’Alerta per la previsió de pluges.