Institut Català de les Dones

L'ICD dóna suport a l'Observatori Cultural de Gènere, un projecte que impulsa la igualtat d'oportunitats entre homes i dones a la cultura

query_builder   17 juliol 2013 20:00

event_note Nota de premsa

L'ICD dóna suport a l'Observatori Cultural de Gènere, un projecte que impulsa la igualtat d'oportunitats entre homes i dones a la cultura

Acte de presentació de l'Observatori Cultural de Gènere
La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha participat aquest vespre en l’acte de presentació de l’Observatori Cultural de Gènere (OCG), projecte que té l’objectiu d’impulsar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en els diversos àmbits de la cultura i que compta amb el suport de l’ICD.
 
Gatell ha destacat que “cal aprofitar les transformacions que està experimentant la societat per remoure els fonaments d’unes estructures culturals, socials i econòmiques que han amagat i negativitzat tot allò considerat femení”.  La presidenta de l’ICD també ha subratllat que “ara és el  moment d’emprendre iniciatives que consolidin la participació de les dones a tots els nivells i que s’entengui com una riquesa, i no com un problema, que homes i dones partim de punts de vista diferents i vivim canvis i experiències diferents al llarg de les nostres vides”.
 
En l’acte han participat l’escriptora i directora de l’OCG, Mª Àngels Cabré; la presidenta de l’Associació de dones periodistes, Carolina Barber; la defensora de la Igualtat a El Periódico, Eva Peruga, i la periodista i escriptora Patrícia Gabancho.
 
Són objectius de l’OCG denunciar l’escasa presència de les dones en la cultura i analitzar-ne les causes, visibilitzar les dones en els diferents àmbits culturals i incentivar el seu  apoderament, així com impulsar noves polítiques destinades a esmenar la desigualtat per raó de gènere en el sector. També vol promoure el debat públic entorn aquesta questió i conscienciar les dones joves de la importància de no negar aquesta realitat injusta i perjudicial per a tothom.
 
En la seva primera presentació pública, l’OCG ha fet públic els resultats de l’informe "Tenen veu les dones al periodisme d’opinió?", realitzat amb la col·laboració de l'Associació de Dones Periodistes (ADPC) on es mostra la insuficient representativitat de les dones als espais d'opinió d'àmbit català de premsa escrita, ràdio i televisió. De l’anàlisi realitzada d’aquests espais periodístics a principis d’any es conclou que les dones només opinen en un  21 % dels espais en premsa, en un 23 % dels espais televisius i en un 25% dels espais radiofònics.
 

1  

Fitxers adjunts

Presentació Observatori Cultural de Gènere

Presentació Observatori Cultural de Gènere
JPG | 1213