• El Decret llei ha estat convalidat per 107 vots a favor dels grups parlamentaris de CiU, ERC, PSC i PP, i ha comptat amb 23 abstencions de Ciutadans, la CUP i ICV-EUiA
     
El Parlament ha convalidat aquest matí, en sessió plenària, el Decret llei sobre el règim de millores de la prestació econòmica d’incapacitat temporal (IT) del personal funcionari al servei de l’Administració de justícia a Catalunya, aprovat pel Govern el passat 25 de juny i en vigor des del dia 29 del mateix mes.
 
El Decret llei ha comptat amb el suport de 107 vots dels grups parlamentaris de CiU, ERC, PSC i PP i només amb 23 abstencions corresponents als grups de Ciutadans, la CUP i ICV-EUiA. D’aquesta manera, la mesura ha estat convalidada pel Ple del Parlament.
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha recordat en la seva intervenció en el si de la Cambra, on ha demanat el suport dels grups parlamentaris a la convalidació d’aquest Decret, que aquestes mesures són una aposta per millorar les condicions de treball dels empleats públics de l’Administració de justícia, en el mateix sentit de la resta del personal de la Generalitat.
 
Tanmateix, el conseller Gordó ha reiterat que, tot i que el Decret llei va entrar en vigor el passat 29 de juny i s’aplica a les situacions d’incapacitat temporal que es van iniciar a partir de la data de la seva entrada en vigor, al personal en situació d’incapacitat temporal superior a 181 dies li serà aplicable el que estableix aquest Decret llei.
 
 
 
Els funcionaris de l’Administració de justícia perceben el 100 % de les retribucions en els supòsits d’embaràs, violència de gènere, hospitalització o intervenció quirúrgica
 
Aquest Decret Llei, en vigor des del 29 de juny, estableix que el personal funcionari de l’Administració de justícia en situació d’incapacitat temporal derivada d’un embaràs, de violència de gènere, d’hospitalització o d’intervenció quirúrgica, veurà complementada la seva prestació econòmica des del primer dia de la situació d’IT, fins al 100 % de les retribucions, tant bàsiques com complementàries, prenent com a referència les que es percebien el mes anterior a aquell en què va tenir lloc la incapacitat.
 
Els supòsits d’intervenció quirúrgica es complementaran fins al 100 % de la prestació econòmica sempre que requereixin repòs domiciliari i derivin dels tractaments inclosos en la cartera bàsica de serveis del sistema nacional de salut. I, en els casos d’hospitalització i intervenció quirúrgica, amb independència que sobrevinguin amb posterioritat a l’inici de la incapacitat i sempre que es corresponguin amb el mateix procés patològic, així com en els derivats de processos oncològics, també es complementaran fins a la percepció del 100 % de la prestació.