Protecció Civil

Protecció Civil Generalitat: Normalitat després de les incidències d'anit per les tempestes

query_builder   20 juliol 2013 10:33

event_note Nota de premsa

Protecció Civil Generalitat: Normalitat després de les incidències d'anit per les tempestes

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), tot i que s’han normalitzat les afectacions produïdes per les pluges d’anit sobretot a Girona.  
 
Durant la passada nit dos fronts de pluges han afectat el territori. Un ha descarregat a la zona del Pirineu i Prepirineu occidental i l’altre front ha entrat més tard per la zona del Segrià i la Noguera. Un tercer front, més dèbil, ha travessat el litoral i prelitoral central en direcció nord. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya no hi ha hagut superacions del llindar (20 l/m2 en 30 minuts).
 
El telèfon d’emergències 112 no ha rebut cap trucada relacionada amb les pluges de les 21:30 hores. Tampoc consten afectacions al territori hores d’ara.
 
El cos de Bombers de la Generalitat ha informat que des de les 21.30 h de la passada nit fins a les 10:00 hores d’avui només hi ha hagut una actuació a Girona per desembussar l’aigua acumulada en un pati de llums. Durant la tarda havien fet una cinquantena de sortides a la Regió d’Emergències de Girona.
 
Pel que fa al tall de subministrament elèctric a la zona de Girona, hores d’ara tots el abonats tenen restablert el servei.
 
Quant a les persones reallotjades:
 
-Una cinquantena de persones dels càmpings de Torroella de Montgrí han passat la nit al pavelló esportiu de l’Estartit. Hores d’ara ja han tornat als càmpings. En aquest recinte, ha estat treballant durant la nit un dispositiu de la Creu Roja, amb un vehicle, 5 voluntaris i material (5 lliteres) i ja han finalitzat el servei.
 
-La Creu Roja també ha col·laborat aportant material als nens i nenes del campament allotjat a Borredà
-Pel que fa al grup que es trobava al Centre Cívic de Riudaura, ha comunicat que avui marxarà cap a casa.
-Quant al campament que es trobava a Ripoll, avui continuarà les seves activitats.
 
Caldrà estar atents a les noves informacions relatives a la previsió meteorològica.