Direcció General de Comunicació

El Govern elimina càrregues burocràtiques a les empreses amb la nova normativa de seguretat industrial

El Govern elimina càrregues burocràtiques a les empreses amb la nova normativa de seguretat industrial

query_builder   23 juliol 2013 15:09

event_note Nota de premsa

El Govern elimina càrregues burocràtiques a les empreses amb la nova normativa de seguretat industrial

  • El Govern aprova el projecte de llei que regula el règim jurídic aplicable a la seguretat industrial dels establiments, les instal·lacions i els productes
  • La intenció és agilitar el registre i la posada en servei de nous establiments, instal·lacions o productes industrials, tot traslladant a l’empresa un major grau de confiança per part de l’Administració i augmentant el seu nivell de responsabilitat
  • Es modifica el règim jurídic dels organismes de control, que es liberalitza i passa del model d’autorització administrativa a la comunicació prèvia

El Govern ha aprovat avui el projecte de llei que regula el règim jurídic aplicable a la seguretat industrial dels establiments, les instal•lacions i els productes. El text defineix un nou marc normatiu per a la posada en servei d’instal·lacions, establiments i productes i per a l’activitat dels organismes de control, que es caracteritza per l’avenç en la simplificació administrativa i l’eliminació de càrregues burocràtiques per a les empreses.


D’aquesta manera, s’adequa la regulació de la seguretat industrial a la Directiva de Serveis i a les mesures impulsades pel Govern de Catalunya per agilitar els tràmits administratius i facilitar l’activitat econòmica.


Les empreses titulars d’establiments, instal·lacions o productes subjectes al compliment d’especificacions tècniques obligatòries podran, amb la nova llei, utilitzar la comunicació amb declaració responsable com a instruments per donar d’alta les seves instal·lacions en els registres corresponents.


La intenció és agilitar el registre i la posada en servei de nous establiments, instal·lacions o productes industrials, tot traslladant a l’empresa un major grau de confiança per part de l’Administració i, al mateix temps, augmentant el seu nivell de responsabilitat.

Règim jurídic dels organismes de control
El projecte preveu la substitució del règim jurídic dels organismes de control, que passa del model actual d’autorització al de comunicació prèvia i que, per tant, simplifica l’accés a l’activitat i facilita l’increment de la competència. De la mateixa manera, es modifiquen els requisits inicials per a la prestació de serveis, fet que facilitarà l’accés de nous operadors al mercat.

El nou text també separa el règim jurídic aplicable als organismes de control i el del servei d’inspecció tècnica de vehicles, que serà regulat específicament.

El text reserva a la Generalitat la capacitat d’inspecció dels organismes de control, per garantir la seguretat dels usuaris i dels ciutadans durant el normal funcionament dels establiments, instal·lacions i productes subjectes a regulació en matèria de seguretat industrial.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia