Delegació a Barcelona

Generalitat de Catalunya

Brea fa suport a Premià de Mar per reclamar solucions a les mancances d'accessibilitat de l'estació reformada

query_builder   24 juliol 2013 15:33

event_note Nota de premsa

Brea fa suport a Premià de Mar per reclamar solucions a les mancances d'accessibilitat de l'estació reformada

Fernando Brea, ha fet avui al matí una visita institucional a Premià de Mar. S’ha interessat pels defectes constructius de l’estació de tren recent reformada i s’ha ofert a plantejar mitjançant la Generalitat accions pel foment de l’ocupació.  Ha estat rebut per l’alcalde, Miquel Buch, amb qui ha mantingut una reunió de treball per conèixer de primera mà la realitat i l’actualitat del municipi. Posteriorment, tots dos han assistit a la reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada al mateix Ajuntament i que ha comptat amb l’assistència de representants dels diferents cossos de seguretat.
Generalitat de Catalunya
 
En la que ha estat la primera visita oficial a Premià de Mar (Maresme), el delegat del Govern, Fernando Brea, s’ha ofert per fer gestions que ajudin a donar empenta a les reivindicacions del consistori premianenc per solucionar els defectes constructius de l’estació de tren, que afecten principalment a l’accessibilitat universal i la seguretat dels vianants. Per la seva banda, Miquel Buch ha explicat que necessiten aliats per reclamar l’arranjament de les obres fetes a l’estació ferroviària. “Si cal, invertirem també pressupost, però volem comptar amb la Delegació del Govern perquè els usuaris, tots els usuaris –ha remarcat, puguin fer ús d’aquesta infraestructura”.
 
A preguntes dels mitjans de comunicació sobre les competències d’Adif sobre les instal·lacions ferroviàries, Fernando Brea ha subratllat la capacitat que té la Delegació del Govern per mediar perquè Adif s’hi responsabilitzi, perquè “no podem consentir –ha dit, mancances greus d’accessibilitat per a tothom, tinguin o no problemes de mobilitat reduïda, en unes obres fetes recentment”.
 
D’altra banda, el delegat ha constatat la satisfacció del consistori quan a l’estat de les platges i les gestions que es fan per assegurar les responsabilitats institucionals quant als problemes d’estabilitat que presenten estacionalment.
 
Excedents contra l’atur
Brea ha valorat així mateix la bona gestió econòmica desenvolupada pel consistori, “que ha aconseguit disposar d’excedents i reduir significativament la ràtio d’endeutament” –ha assenyalat. Buch ha corroborat l’encert de la política financera duta a terme i ha posat de relleu l’estalvi aconseguit amb l’esforç de tota la població i la renúncia a determinats projectes, i la consegüent disponibilitat d’excedents “perquè puguem generar ocupació i donar sortida als 2.500 aturats” que hi ha actualment registrats al municipi. El delegat ha explicat que plantejarà a través del Departament d’Economia i Coneixement la cerca de fórmules d’incentiu i foment de l’ocupació.
 
El delegat ha esmentat també la preocupació que li ha transmès l’alcalde quant a la necessitat d’arranjament de la N-II mitjançant una rotonda que requereix l’accés a Premià de Mar, quelcom que plantejarà al Departament de Territori i Sostenibilitat comptant amb la disponibilitat pressupostària municipal.
 
Finalment, Buch ha valorat molt positivament el funcionament del Consell de Direcció de l’Administració Territorial, l’òrgan amb què compta la Delegació del Govern per atendre els requeriments i les necessitats del territori. Ha destacat l’impuls que li consta que li està donant el delegat i la seva constància de que aporta solucions concretes, “un mèrit de la Delegació –ha dit, que s’ha d’agrair.

2  

Imatges

Declaracions del delegat a Ràdio Premià de Mar

Declaracions del delegat a Ràdio Premià de Mar 40

Signatura en el llibre d'honor

Signatura en el llibre d'honor 45