Justícia

El taller del CIRE a Raïmat doblarà la xifra d'interns ocupats

query_builder   25 juliol 2013 11:15

event_note Nota de premsa

El taller del CIRE a Raïmat doblarà la xifra d'interns ocupats


Això serà possible mitjançant la signatura d’un conveni amb l’empresa ALTE Transportation, que ha presidit avui el conseller de Justícia, Germà Gordó

L’Acord permetrà augmentar la producció de cabines de lavabo destinades a vagons de trens d’alta velocitat
El conseller Gordó presideix la signatura del conveni entre el CIRE i ALTE
El conseller Gordó presideix la signatura del conveni entre el CIRE i ALTE
 
El taller exterior que l’empresa de Justícia Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) té a Raïmat (Lleida) doblarà a partir d’ara la xifra de persones internes que s’especialitzen i treballen produint cabines de lavabo per a trens d’alta velocitat. El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha presidit avui la signatura de l’Acord que ho fa possible, entre la directora del CIRE, Elisabeth Abad, i el director general de l’empresa del sector ferroviari ALTE Transportation, Luis Antonio Lillo.
 
Des de fa quatre anys, la fabricació dels productes d’ALTE dóna feina a 20 interns del taller de Raïmat, que fins ara tenen una producció d’unes 25 unitats al mes. Amb l’Acord serà possible doblar el nombre d’interns ocupats en aquest taller de reinserció, que fabricaran mensualment una cinquantena de mòduls sanitaris per a trens d’alta velocitat. ALTE té com a principal activitat el disseny, la comercialització, la fabricació i el manteniment d’equips de climatització i mòduls de bany amb sistemes de buit per al sector ferroviari.
                                               
Durant la seva visita, el conseller també ha pogut conèixer de primera mà algunes de les feines altament especialitzades que hi duen a terme els interns, com són la construcció de maquinària industrial al servei de les necessitats del sector agrícola lleidatà o la fabricació de palets i caixes de fusta per a la campanya de la fruita. L’estiu passat, els interns que aprenen l’ofici de fusteria a Raïmat van produir més de 138.000 palets i prop de 17.000 caixes per a vi i cava.
 
El centenar d’interns que s’hi desplacen diàriament des del Centre Obert de Lleida aprenen també a fabricar mobiliari escolar o a assemblar materials per a piscines, entre d’altres. Enguany, com a prova pilot, sis joves del Centre Educatiu El Segre també estan aprenent aquestes oficis al taller de Raïmat.
 
L'experiència pionera del centre de producció exterior de Raïmat va néixer fa més de deu anys i és única a tot Europa. Per la seva ubicació a l’exterior de la presó, aproxima al màxim les condicions laborals dels interns a les del mercat de treball i, d’acord amb la missió del CIRE, millora així la capacitat d'inserció dels interns.
 
El taller de Raïmat s’emmarca en l’objectiu del Departament de Justícia perquè, a través del CIRE, els interns aprofitin el seu pas pel sistema penitenciari per adquirir hàbits laborals i competències professionals que els facilitin la reinserció sociolaboral un cop finalitzada la condemna.
 
El CIRE és l'eina del Govern de la Generalitat per promoure la reinserció de les persones privades de llibertat mitjançant la formació en oficis i el treball penitenciari. L’acord amb ALTE s’emmarca en la política del CIRE de col·laborar amb els principals agents econòmics del país per fomentar que incorporin criteris de responsabilitat social corporativa a la seva gestió.

2  

Fitxers adjunts

El conseller Gordó presideix la signatura del conveni entre el CIRE i ALTE

El conseller Gordó presideix la signatura del conveni entre el CIRE i ALTE
JPG | 603

El conseller visita el taller del CIRE a Raïmat

El conseller visita el taller del CIRE a Raïmat
JPG | 596