Territori

La Comissió d'urbanisme de l'àrea metropolitana de Barcelona aprova inicialment el PDU del Centre Direccional de Cerdanyola

query_builder   25 juliol 2013 16:52

event_note Nota de premsa

La Comissió d'urbanisme de l'àrea metropolitana de Barcelona aprova inicialment el PDU del Centre Direccional de Cerdanyola

 

  • La superfície total és de 4.121.976 m2 i s’hi preveuen un total de 200ha d’espais lliures i 24ha d’equipaments 
  • L’àmbit del Centre Direccional és el més gran en extensió dels cinc ja previstos en el Pla General Metropolità 
  • Comprèn el gran espai central del corredor del Vallès, entre els nuclis de Cerdanyola, Sant Cugat, la  serra de Collserola i el corredor viari i ferroviari de la comarca
 
La Comissió d’urbanisme de l’àrea metropolitana de Barcelona ha aprovat avui inicialment el Pla director urbanístic per a la delimitació i ordenació del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès.
 
L’àmbit del Centre Direccional és el més gran en extensió dels cinc ja previstos al Pla General Metropolità (PGM) i comprèn el gran espai central del corredor del  Vallès, entre els nuclis de Cerdanyola, Sant Cugat, la serra de Collserola i el corredor d’infraestructures viàries i ferroviàries de la comarca. Actualment aquest àmbit ja ha donat lloc a l’Àrea de Tecnologia del Vallès (1986) i a la Universitat Autònoma de Barcelona (1988-92).
 
L’aprovació inicial del Pla director ha de permetre continuar executant les previsions dels planejaments anteriors, d’acord amb els quals ja s’han  implantat en l’àmbit importants equipaments com ara el Sincrotró Alba.
 
El nou document incorpora ja la totalitat de l’àmbit previst del PGM, que inclou els sòls situats entre la carretera de Cerdanyola i el Parc de Collserola i preveu que aquests es gestionin amb un nou àmbit de planejament derivat (el sector de Can Costa) per no interferir amb els sòls que avui ja tenen una part important de l’actuació desenvolupada. Així mateix, deixa el front d’accés al Parc de Collserola amb molt poca edificació per tal de mantenir una important porta cap al parc des de la carretera.
 
En xifres, la superfície total del PDU és de 4.121.976 m2 i s’hi preveuen un total de 200 ha d’espais lliures i 24 ha d’equipaments, amb un sostre edificable de fins a 2.059.310 m2, dels quals una quarta part és per a usos residencials, amb 4.714 habitatges, i la resta reservat per al parc de la ciència i la tecnologia.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 42